İlişkide yaş farkı önemli midir?

aşk

Birlikteliklerde sıklıkla yaşanan durumlardan birisi de ilişkide yaş farkı olması. Bazen insanlar kendinden küçük veya büyük yaşlarda kişilere âşık olurlar. Bu durum ilk başta size normal gelir fakat çevrenizdekiler bu duruma karşı çıkabilirler. Bu yüzden moraliniz bozulabilir bu çok normal ve bu durumu yaşayan herkesin karşılaşacağı bir sonuç...


Toplumumuzda genel olarak erkeğin kadından 10 yaş büyük olması yadırganmaz, sorun teşkil etmezken kadının 2-3 yaş büyük olması bile olumsuz karşılanabilir.



Çocukluk yıllarında okulda öğretmenlere âşık olunur. Fakat bu platonik olur. Gelip geçicidir. Okul biter. Unutursunuz. Kendinize gülüp geçersiniz. Fakat büyürsünüz bir bakmışsınız kendinizden yaşça büyük birine tutulursunuz. O seni sever sen onu seversin. Fakat dışarıdan gelen olumsuz yorumlar size engel olur.



ilişkilerde problemler



Yani sizden yaşça büyük birisiyle olabilirsiniz. Fakat sizi olumsuz etkileyecek yorumlar sizi yorar. Genellikle ilişkilerin bitme sebebi erkeğin dışarıdan alacağı yorumlar ile başının ağrımasıdır. Kadın da aynı şekilde bu yüzden ilişkiyi bitirebilir.




Bugün size her şey düzgün gidiyormuş gibi görünebilir. Fakat ileri yaşlarınızda bu durum size büyük sorunlar açabilir. Erkek artık yaşlandıkça size yetmediğini düşünüp moralini bozabilir. Ama erkek olgun olunca sizi mutlu etmesini bilir. Fakat bu sorunlar normal yaşlarda ilişkilerde de karşılaştıkları sorunlardır. Önemli olan duygu ve düşünceleri birbirinize uymasıdır. Kafa dengi olmanız her şeyi ortadan da kaldırabilir.




evlilikte yaş farkı



Yaş hiçbir şekilde engel olamaz siz sevip, birbirinize bağlı olduktan sonra. Sevmeyi bilmeyen isterse aynı yaşıt birisiyle olsun. Yine sevemez. Yine ayrılık olur. Ama gelenek ve göreneklerimiz bu durumu hiç düşünmezler. Bazı kural ve kalıplarla yetiştirildiklerinden bizimde öyle olmamızı ön görürler. 
Aşk öyle bir duygudur ki aniden gelir. Çat kapı gelir. Hoş geldin bile diyemeyecek kadar şaşırırsın. Fakat her ilişkide bazı sorunlar olabilir. Bu durumun üzerinden gelmeniz için dışarıdaki insanlara kulak asmamalısınız. Onlar sizin sadece topu topu hayatınızda 15 dakikalık yer alıyorlar. Bu hayatı yaşayacak kişi sizsiniz. Sevin, sevilin. Hayatı elinizle tutamıyorsunuz. Mutlu olun. 

Yorumlar

  1. genelde erkek büyükse sorun olmuyor. ama kadın büyükse sorunlar yaşanabiliyor.

    YanıtlaSil
  2. İki kişi birbirini sevdiyse isterse 20 yaş fark olsun sevmişler işte, sevmek ne demek bilir misiniz?

    YanıtlaSil
  3. Çok büyük yaş farklarında belli olmuyor bazen görünüm açısından ha ilişki açısından sorun çıkaranı da var çıkarmayanı da.

    YanıtlaSil
  4. zaten birbirinizi sevdiğiniz için berabersinizdir, yaş farkının ne önemi var bu durumda...

    YanıtlaSil
  5. bir de hep erkeğin min. 1-2 yaş büyük olması beklenir, niye böyle bi algı oluşmuş anlamadım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder