Ayda ne kadar kilo vermek doğrudur?

yukarıdan görünen kadın
Çoğu kadının ortak derdi kilo vermenin sınırı ne olmalı sorusunun cevabı ayda ne kadar kilo vermek doğrudur? Yazımızda...
Kilo vermek neredeyse bütün kadınların ortak hedefidir. Kimi kilo fazlası olduğundan sağlık için kimi daha güzel görünmek için kilo vermek ister. Kilo vermek zorlu ve motivasyon gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte elbette her kadının isteği kısa sürede çok kilo vermektir. Çoğu zaman bu mümkün olmamakla birlikte mümkün olsa dahi verilen kilolar fazlasıyla geri alınacaktır. Yanlış diyetlerle vücudu yormamak gerektiği bu konudaki en önemli noktadır. Bu durumda akla gelen soru şudur: ayda ne kadar kilo vermek doğrudur?
kadın kilo verme görseli

"1 Ayda 10 Kilo Verin" yalanına inanmayın!

Şok diyetler size 1 ayda 10 kilo verebileceğinizi söyleyebilir. Mümkün olmakla birlikte çok sağlıksızdır. Çünkü bu kiloları 1 ayda almadığınıza göre 1 ayda istediğiniz kiloya ulaşamayacağınız bir gerçektir. Üstelik verdiğiniz kilolar yağdan değil su ve kastan ibaret olacaktır. Kas kaybına uğramak ise daha yaşlı dönemlerde yaşamı sürdürmede zorluk çekileceği anlamına gelmektedir. Kilo vermek uğruna bu risk göze alınmamalıdır. Uzmanların görüşüne göre haftada 1 kilo ayda ise en fazla 5 kilo vermek normal olandır. Fazlasını vermeye başladığınız zaman metabolizma hızını düşürüp hastalıklara davetiye çıkarmanız ise olasıdır.

"Diyet Listesi Kişiye Özeldir"

Kilo verme sürecinde mutlaka uzman bir diyetisyenden destek alınmalı ve onun direktifleri doğrultusunda hareket edilmelidir. Asıl olan ayda 4-5 kilo arası kilo vermektir. Şok diyetlere başvurmak yanlış bir uygulamadır. Ayrıca diyetler her insanın yapısına, metabolizmasına, yaşına, kilosuna, uygun düzenlenmeli yaşam şartlarına uyum sağlayacak nitelikte olmalıdır. Bunun sağlanmasının tek yolu ise diyetisyen eşliğinde bu yola çıkmaktır. Bu şekilde uygulanan diyetlerde verilen kiloların korunması daha kolay olmaktadır. 1 ayda 10 kilo veren bir insan, sonraki ay 20 kilo almaya meyilli iken 1 ayda 4-5 kilo vermiş ve bu kiloyu yağdan vermiş olan insan çok daha sağlıklı bir duruma gelmektedir.

Yorumlar

  1. Herkesin hayali bir ayda 10 kilo vermektir heralde :)) Benim de öyle.

    YanıtlaSil
  2. Bir anda fazla kilo verince çatlaklar oluşabilir aman dikkat derim. Sağlığınızdan olmayın.

    YanıtlaSil
  3. hızla kilo vermek kesinlikle iyi değildir, vücudunuzun dengesi bozulur. hormonların dengesi bozulur.

    YanıtlaSil
  4. Güç kaybı yaşanıyor hızlı kilo verince halsiz kalıyorsunuz kendimden biliyorum, hiç iyi değil.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder