Ev kiralarken nelere dikkat etmelisiniz?

daire
Ev kiralarken nelere dikkat etmelisiniz? Cevabı yazımızda...
İnsanoğlunun en temel ihtiyacıdır barınak. Size korunma ve rahat bir yaşam sunma imkânı veren evler sahip olmak ne yazık ki günümüzde pek kolay değildir. Bu yüzden hayatımızın bir döneminde veya tamamında kiralık evlerde kalırız. Her ay en temel insan ihtiyacına bütçemizin büyük birçoğunu ayırırız. Peki, bu kadar önemli bir ihtiyaç olan ve bu kadar çok para verdiğimiz bu mesele de nelere dikkat edilmeli. Yani ev kiralarken nelere dikkat etmelisiniz?
İlk önce ihtiyacınız olan evin fiziksel özelliklerini çıkarın. Bunu yaparken en düşük ve en insani limitleri yazın. Lüks ihtiyaçları bütçenize göre en son ekleyin. Bu en temel ihtiyaçlar oda sayısı, güvenliği, sağlıklı yaşam olanakları ve ısınmasıdır. Dekorlar, göz zevkine hoş gelen renkler, kaliteli ürünlerle bezenmiş duvarlar, banyolar, mutfaklar bütçenizin size sağladığı imkânlar doğrultusunda mümkün olabilecekler...
apartman

Evin içi kadar dışı da önemlidir

Kiralayacağınız evin iç özelliklerini belirlediyseniz dış özelliklerine geçebilirsiniz. Bulunduğu mevkiinin aileniz ve sizin için güvenirliği, işinize olan uzaklık, çocuklarınızın okullarına uzaklığı, yaşamınızdaki diğer aktiviteleri yapabileceğiniz alanlara olan uzaklık, komşular arasındaki uyum ve güvenirlik gibi dış etmenler belki iç etmenler kadar önemlidir. Çünkü sosyal bir insan en az evin içinde geçirdiği vakit kadar dışarıda da vakit geçirir.
ev salon

Tutacağınız ev sağlam mı?

Türkiye deprem ülkesi, depremde zarar gördüğü halde, basit bir sıva yapılarak sözde güçlendirip dava açılarak ruhsat alınan evlerle dolu. Tutacağınız dairenin geçmişini araştırın mümkünse 2000 yılından sonra yapılmış ev tutmaya çalışın.
beyaz koltuklu oda

Ev sahibiyle diyalog

Kiralayacağınız evin muhakkak bir sahibi var. Gerek yüz yüze, gerek telefonla veya bir vekil vasıtasıyla muhakkak onunla muhatap olacaksınız. Onun için ev sahibinin isteklerini çok iyi dinleyip anlayın ve kendi isteklerinizi olabildiğince açık bir şekilde anlatın. İlk başta konuşmadığınız hiç bir mesele sonradan sizin lehinize dönmez. Anlaştığınız bütün konuları yazılı bir metine döküp hukuk önünde sunulabilecek imzalı bir belgeye dönüştürün. Dönem içinde anlaşırız. Bizden size yanlış olmaz gibi sözler size gelebilecek sorunların sigortasını sunmaz.Ev kiralarken nelere dikkat etmeliyim?" sorusu sizi hep doğru yola itecektir. Sizi hep teyakkuzda tutacaktır. Çevrenizden ve sevdiklerinizden fikir almayı unutmayın...

Yorumlar

  1. çatıda ya da üstü açık olan bi daire kiralamayın, yazın sıcaktan yanarsınız.

    YanıtlaSil
  2. Cep telefonu evin her yerinden çekiyor mu ona da bakın :)) bazı evlerde internete giremiyoruz telefondan.

    YanıtlaSil
  3. hastaneye, merkeze, çarşıya yakın olmasını tercih ediyorum ev kiralarken.

    YanıtlaSil
  4. komşuları tanıyın mümkünse evi kiralamadan önce, atalarımız bu konuda haklı ev alma komşu al diye.

    YanıtlaSil
  5. Evsahibiyle aynı apartmandaysa o evi kiralamayın derim, çok çektik biz çok.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder