Spor yapmak için öneriler

Koşan kadın

Spor yapmak için öneriler sunduğumuz yazımız yayında... 

Öncelikle başlayacağınız bir işe inanmanın önemini anlamak gerekir. Spor söz konusu olduğunda da bu durum geçerlidir. Spora başlamak için nedense herkes pazartesi başlıyorum gibi bir cümle kurar. Bu tamamen yanlış bir yaklaşımdır. Spora başlamanın günü saati olmaz. Eğer başlamak istiyorsanız başlarsınız. Yoksa bu tür yaklaşımlarla çok da bir yerlere varamazsınız. 

sporcu kadın

Spor ve amacı 

Spor yapmaya ne için başladığınız çok önem arz etmektedir. Sağlık için mi zayıflamak için mi, yoksa gelecek zamanda planlı yarışlara katılmak için mi? Eğer zayıflamak içinse ayda 10 kilo verme gibi bir düşünceyle başlamamalısınız. Ne kadar sağlıksız kilo verirseniz o kadar da çabuk kilo alacağınızı şimdiden bildirmek isteriz. Bu hataya birçok insanımız düşüyor. Sağlık için yapanlar ise ilk müsait olduğu an start vermeli bu faaliyete. Çünkü her geçen antrenmanda daha ileriye gitmek için bir sonraki antrenmanı iple çekecektir. Antrenmanlar sonrası vücudunuz endorfin salgıladıkça daha sık spor yapmak için kendinizle yarışacaksınız. 

koşucu kadın

Spor yapmak için öneriler nelerdir? 

Başlamak için öncelikle kafa olarak hazır olmalısınız. İlk şartımız bu olmalı. Sizi şevke getirecek birkaç video resim gibi gözünüzden ayırmayacağınız ekol tarzında görseller bulmalısınız. Örnek alacağınız, bunun ben de yapmalıyım diyebileceğiniz görsellerden bahsediyoruz. Instagram olsun Facebook olsun birçok sosyal medya sitelerinden bu tür görüntüleri bulmanız mümkün. 

sporcu beslenme önerisi

Spor ve Beslenme 

Spor sağlıkla eş değerdir. Eğer yapacağınız spor yoğun tempoda geçecekse herhangi bir sağlık kuruluşunda sağlık kontrolü yaptırmalısınız. Yok, eğer normal bir şekilde yani nabız değeriniz çok artmayacaksa buna çok gerek kalmayacaktır. Tüm bunlarla birlikte beslenmek de sporla birlikte gelir. Yapacağınız spora ilişkin beslenme stilleri de değişmesi gereklidir. Ne kadar karbonhidrat, ne kadar protein tüketmeniz gerektiğini araştırmalar ya da spor salonuna gidiyorsanız profesyoneller tarafından yönlendirilmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

  1. Ben sağlıklı bir yaşam için spor yapıyorum, yaşlanınca birden çökmek istemem doğrusu.

    YanıtlaSil
  2. spor yapmaktan zevk alamıyorsanız, zevkli hâle getirin, ne bileyim spor yaparken müzik falan dinleyin.

    YanıtlaSil
  3. tek başına spor yetmez tabi beslenme önemli, yağlı yiyeceklerden kesinlikle uzak durmalıyız, tabi vücudun yağa da ihtiyacı var ama çok az sağlamalıyız bunu.

    YanıtlaSil
  4. yalnız başıma sıkıldığım için arkadaşlarla beraber gidiyoruz spora, birlikte aktivite yapmış oluyoruz.

    YanıtlaSil
  5. spor, size özgüven kazandırır, disiplinli olmanızı sağlar, sağlıklı bi yaşam sürmenize en önemli katkıyı sağlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder