Kapı dekorasyon fikirleri

Kapı dekorasyon fikirleri
Kapı dekorasyon fikirleri dekorasyon kategorimizin yeni yazısı...
Kapılar, kimi zaman genç dimağların canlı dünyasına açılır, kimi zaman kalabalık ailelerin neşeli ortamına açılır, kimi zaman tecrübesi ile yol gösteren aile büyüğüne açılır, kimi zaman bir sınıfa, kimi zaman bir doktora, kimi zaman bir iş yerine açılır, nitekim kapılar her yapının vazgeçilmez unsurlarıdır.
Her evin, iş yerinin, okulun, hastanenin özelliklerine göre farklı dekorlarda kapılara ihtiyacı vardır. Kapılar fabrikalarda seri üretim yapıldığı gibi aynı zamanda mobilyacılar özel yapım kapılarda yapmaktadır, tabi her şeyde olduğu gibi burada da fabrikasyon kapılar daha uygun fiyatlara temin edilebilir, fakat bunlar genelde standart ölçülerde olur ve bu kapıları genelde toptan alım yapan müteahhitler ve mimarlar tercih etmektedir.
Kapılar bir yapının çehresini değiştirir, iyi tasarlanmış, ortama uyum sağlayan kapı modelleri ile güzel ve şık bir görünüm elde etmek mümkündür. Artık sade, standart oda kapılarından sıkıldıysanız siz de odanıza, evinize, iş yerinize yeni bir görünüm kazandırmak güzel bir hava katmak istiyorsanız biraz araştırma yaparak zevkinize ve mekânınıza en uygun kapıyı bulabilirsiniz.

Kapı Dekorasyon Alternatifleri Nelerdir?

Kapı dekorasyon fikirleri 2
Kapı sektöründe birçok alternatif mevcut, ihtiyacınıza göre tasarlayabildiğiniz gibi hazır yapılmış modellere erişmeniz mümkün. Bunlar genelde Amerikan panel kapı, cep kapılar, sürgü kapılar, katlanabilir kapılar bunlar genel olarak kullanılan kapı modelleridir.
Kapılara bulundukları ortama göre şekiller vererek, farklı motifler yaparak, yerine göre raflar yaparak değerlendirebilir. Farklı bakış açılarıyla hem bulunduğu ortamı nezih gösterirken aynı zamanda yerden tasarruf sağlayabilirsiniz. Mesela televizyon üniteniz kapının yanına geldi ve odanızda bir tek bu alan uygun ama televizyonun yanında kapı pek hoş durmuyor. O zaman kapıya raflar yaparak televizyon ünitesine uydurabilir ya da farklı desenlerle görüntüyü düzeltebilirsiniz. Bunun gibi bir çocuk odasının kapısını da sade görünümünden kurtarıp daha canlı ve eğlenceli bir hale dönüştürebilirsiniz.

Yorumlar