Voila saç renk kataloğu

Voila saç renk kataloğu
Saç boyası seçimi çoğu kadının zorlandığı bir konu, Evde saç boyayan kadınların sıklıkla tercih ettiği markalardan olan Voila saç boyaları çok tercih edilen bir saç boyası markası. Bu yazımızda marka ile ilgili bilgiler yanısıra Voila saç renk kataloğu'nu da bulabileceksiniz...
Nano teknoloji kullanılarak, İtalya'nın dünyaca ünlü saç boyası uzmanları tarafından geliştirilen özel formülü ile Voila Nono Diamond Türkiye'de ilk ve tek "Yenileyici ve Koruyucu Saç Boyama ve Bakım Seti" olma iddiasında. Gizemli Siyahlar, Doğal Kahveler, Işıltılı Kahveler, Ateşli Kahveler, Tutkulu Kızıllar ve Büyüleyici Sarılar renklerini Voila Nano Diamond ve Voila Colorfix System olarak iki ayrı kategoride sunan Voila; Voila Nano Diamond ile uzun süreli parlaklık, kalıcılık ve ipeksi bir yumuşaklık sunmayı vaad etmektedir. Voila Colorfix System ile ise renk sabitleme ve kalıcılığa ağırlık vermektedir.

Voila saç renk kataloğu

Gizemli Siyahlar

Gizemli Siyahlar
Voila 1.7 Mavi Siyah
Voila 1.0 Siyah
Voila 1.1 Siyah İnci
Voila 2.0 Siyah Elmas

Doğal Kahveler

Doğal Kahveler
Voila 3.52 Patlıcan Moru
Voila 4.0 Kestane
Voila 4.3 Naturel Kahve
Voila 5.0 Açık Kestane
Voila 5.3 Altın Kahve
Voila 5.35 Kakao
Voila 5.53 Sıcak Kakao
Voila 6.0 Koyu Kumral
Voila 6.8 Koyu Karamel
Voila 7.0 Kumral
Voila 7.8 Karamel
Voila 6.34 Bronz Kahve

Işıltılı Kahveler

Işıltılı Kahveler
Voila 3.00 Koyu Kestane
Voila 4.00 Espresso
Voila 4.8 Sütlü Kahve
Voila 5.1 Buzlu Kahve
Voila 5.8 Cappucino
Voila 6.32 Sıcak Çikolata
Voila 7.31 Fındık Kabuğu
Voila 7.33 Dore Kumral

Ateşli Kahveler

Ateşli Kahveler
Voila 4.5 Kaşmir Kızıl
Voila 4.65 Lal Kızılı
Voila 6.5 Kadife Kızıl
Voila 6.52 Çikolata Kahve
Voila 6.35 Sonbahar Rüyası
Voila 8.34 Dore Bakır

Tutkulu Kızıllar

Tutkulu Kızıllar
Voila 3.4 Koyu Kestane Bakır
Voila 3.65 Mürdüm
Voila 4.16 Kestane Küllü Bakır
Voila 4.6 Kestane Kızılı
Voila 4.62 Koyu Kızıl
Voila 5.6 Şarap Kızıl
Voila 5.66 Çarpıcı Kızıl
Voila 6.46 Bakır Kızıl
Voila 6.66 Yoğun Kızıl
Voila 7.6 Ateş Kızılı
Voila 7.43 Sultan Bakırı
Voila 7.84 Karamel Bakırı

Büyüleyici Sarılar

Büyüleyici Sarılar
Voila 7.01 Küllü Kumral
Voila 8.0 Koyu Sarı
Voila 9.0 Sarı
Voila 10.0 Açık Sarı
Voila 10.3 Altın Sarısı
Voila 8.8 Bal Köpüğü
Voila 8.32 Kadife Sarı
Voila 9.1 Küllü Sarı
Voila 11.0 Platin Sarı

Voila Saç Boyası Sık Sorulan Sorular

1. Çok beyaz saçım var. Voila kullanabilir miyim?

Voila kullanarak saçınızdaki beyazlarınızı mükemmel şekilde kapatabilirsiniz. Beyaz oranı çok fazla ise uygulamak üzere seçilen tonun bir ton koyusunun kullanılması tavsiye edilir. Bekleme süresi beyazı yoğun saçlarda 30-35 dk.’dır.

2. Beyaz saçım çok az, karışımın tümünü kullanmalı mıyım?

Beyaz oranı ne olursa olsun, Voila krem saç boyası ve Voila oksidasyon kremi karışımının tamamı kullanılmalı ve karışımın tümü saça uygulanmalıdır.

3. Saçlarım çok kısa (çok az) bir kutu boyayı bölerek kullanabilir miyim?

Saçlarınız çok kısa (çok az) ise Voila saç boyası’nın tüp üzerinde 25gr işaretlenmiştir) ve Voila Oksidasyon kremi’ nin yarısını metal olmayan bir kabın içinde karışım elde ederek kullanabilirsiniz. Saklayacağınız yarım tüp boyanın ve yarım şişe oksidasyon kreminin karışım halinde olmaması ve serin bir yerde saklamanız gerekir.

4. Koyu renk saçlarımın tonunu Voila ile açabilir miyim?

Saç boyaları saç rengini açma yeteneğine sahip değildir. Ancak doğal, boyama işlemi yapılmamış saçlarınızı saç boyası ile 2-3 ton açmanız mümkündür. Saç renginizi daha fazla açmak isterseniz profesyonel bir işlem olan dekolorasyon (saç rengini açma) işlemi uygulanmalıdır. Bu işlemlerin kuaförde uygulanması sağlıklı sonuçlar verir.

5. Saçlarımda kına var, üzerine Voila uygulayabilir miyim?

Kına saçın dokusunun içine boya gibi işlemez, saçı kaplar ve bir tabaka oluşturur. Kınayı saçtan çıkarmak mümkün değildir. Sadece saçın kesilmesiyle saçtan gider, bu nedenle saçınızda kına varsa, saç boyası kullanılması tavsiye edilmez.

6. Voila’ yı yeniden uygulamak için ne kadar süre geçmelidir?

Saçlarımız ayda yaklaşık 1cm. uzar. Bu nedenle 4 ile 5 hafta ara ile saç diplerini boyamak ve saç uçlarına rötuş yapmak gerekir.

7. Dip boya yapmak istiyorum, Voila’ yı kullanabilir miyim?

Dip boya için Voila’ yı kullanabilirsiniz. Fakat saçınızda renk tutarlılığı olması için saçlarınızın uçlarına da uygulayacağınız Voila ile daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

8. Hamileyim, saçıma Voila uygulayabilir miyim?

Eğer hamile iseniz saçlarınıza Voila ve ya herhangi bir saç boyasını, hamileliğin ilk üç ayında ve doğuma bir ay kala uygulamanız tavsiye edilir. Ancak bu konuda öncelikle doktorunuza danışmanızı öneririz.

9. Adet döneminde Voila kullanabilir miyim?

Adet döneminde hormonal dengeniz değiştiğinden saç boyası kullanmanızı tavsiye etmemekteyiz.

10. Cildime bulaşan boyayı nasıl temizlerim?

Şampuanlı ve ya sabunlu suyla ıslatılmış pamukla temizleyebilirsiniz ya da boyama işlemine başlamadan önce, boyanızın cildinize değebilecek kısımlarına süreceğiniz vazelin sayesinde (yağlı olması sebebiyle) ciltten kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz. Nemlendirici ya da vazelin sürülen bölgelerde saç diplerine temas etmemesi gerekir. Saç üzerine temas etmesi halinde boyanın saça nüfuz etmesi engellenir. Sigara külü ve boya lekelerini çıkartıcı kozmetik ürünler de kullanılabilir.

11. Alerjik bir bünyem var, Voila’ yı kullanabilir miyim?

Eğer amonyağa karşı alerjiniz varsa amonyak içeren hiç bir saç boyasını kullanamazsınız ve mevcut tüm boyalar amonyak içerir. Voila’ yı saçınıza uygulamadan önce hassasiyet testini uygulamanız tavsiye edilir.

12. Saç boyası saç derimin içine işler mi?

Saç boyası saç derinizin içine işlemez. Tüm boyalar saça renk verebilmek için saç telinin içine işler ve saçı renklendirir.

13. Boya saçıma zarar verir mi? Kepek yapar mı?

Voila’ nın içinde bulunan koruyucu maddeler saçınızın zarar görmesini engeller, kepek oluşumuna neden olmaz. Ancak alerjik ve amonyağa duyarlı ciltlerde saç derisinde kuruma yapabilir.

14. Boya saçımı döker mi?

Saç boyası saçları dökmez. Saçların dökülmesine neden olan birçok faktör vardır; mevsim değişikliği, stres, fizyolojik rahatsızlıklar, düzensiz beslenme…

15. Voila ile kaş ve kirpiklerimi boyayabilir miyim?

Kaş ve kirpiklerinizi hiçbir saç boyası ile boyamanız mümkün değildir. Eğer kaşlarınızı ve ya kirpiklerinizi boyamak istiyorsanız özel olarak hazırlanmış kaş ve ya kirpik boyalarından kullanmanız tavsiye edilir.

16. Saçımın renginin daha belirgin olması için Voila’ nın boyasından fazla oksidasyon kremini az kullansam olur mu?

Tavsiye edilen miktarlar ve oranlar en sağlıklı sonucu almak için ideal oranlardır. Tavsiye edilen oranların dışında kullanmak sonucun istediğiniz gibi olmamasına neden olur.

17. Voila ile saçlarımı kızıla boyadım, çok çabuk akıyor ne yapmalıyım?

Saç boyası uygulamadan önce mutlaka saçınızı jöle, sprey, köpük briyantin gibi saç şekillendirici artıklarından arındırın. Saçınızda kalan saç şekillendirici artıkları boyanın saça yeterli miktarda nüfuz etmesini engeller. Böylece boyanın kalıcılığı daha kısa süreli olur. Ayrıca her saç boyası ve her renk saçtan akar. Kızıl rengin yansıması diğer renklere göre daha yoğun olduğundan, saç yıkandıkça yansıma canlılığını kaybetmeye başlar.

18. Saçımı boyarken kirli ve ya temiz olmasına dikkat etmeli miyim?

Saçınız kirli ve ya temiz olsun her iki durumda da uygulayacağınız Voila ile en iyi sonucu alabilirsiniz. Boya yapılmadan önce saçlar jöle, briyantin, sprey, köpük gibi saç şekillendiricilerden arındırılmalıdır.

19. Boya Kutusunun üzerinde Son Kullanma Tarihi yazmıyor. Neden?

Sağlık bakanlığı tarafından 30 ay ve üzeri raf ömrü olan ürünlerin ambalajları üzerine SKT yazılması zorunlu kılınmamıştır. Bu sebeptendir ki Voila ambalajları üzerinde de SKT bulunmamaktadır. Saç boyalarının kullanım süresi ise 5 yıldan fazladır.

20. Saçımı yeni boyadım ancak rengi istediğim gibi olmadı. Tekrar boyayabilir miyim?

Saçlarınızı tekrar boyamak için en az 3 hafta geçmesi gerekiyor.

21. Saçımın doğal rengi koyu kestane (3.0). Saçlarımı koyu sarı (8.0) rengine boyamak istiyorum. Ne yapabilirim?

Piyasadaki tüm kit boyalar saçı ancak 2-3 ton açabilir. Bu nedenle daha fazla renk açma işlemi için kuaförden profesyonel yardım alarak saça önce renk açma işlemi uygulatılmalı. Ancak bu şekilde istenilen renge ulaşılabilir.

22. Yeni Voila ColorFix System’i nasıl uygulamalıyım?

Voila Boyama Öncesi Renk Sabitleyici Bakım Kremi’ni boyama öncesinde rengin saça homojen dağılmasını ve saçta rengin uzun süre kalıcı olmasını sağlamak adına saçınızın boy ve uçlarına iyice nüfuz ettiriniz. Voila Krem Saç Boyası’nı Voila Oksidasyon Kremi içeren uygulama şişesinin içine sıkarak iyice çalkalayınız. Saçınızı durulamadan uygulama şişesi yardımı ile saçınıza tatbik ediniz. 30-35 dakika beklettikten sonra saçınızı iyice durulayınız. Saçınızı şampuanlayıp iyice durulayınız. Boyama işlemi sonrası saç bakımınızı gerçekleştirmek için nemli saçlarınıza Voila Boyama Sonrası Badem Sütlü Saç Bakım Maskesini uygulayınız. 5 dakika beklettikten sonra saçlarınızı durulayınız.

23. Yeni Voila ColorFix System’i temiz saça mı kirli saça mı uygulamalıyım?

Elde edeceğiniz renk sonucu açısından boyanın kirli ya da temiz saça uygulanması bir fark yaratmamaktadır. Yalnızca boyanın temiz saça uygulanması durumunda, temiz saçta gözenekler açık olup, her türlü yağ ve kirden arınmış olduğu için uygulama sırasında hassasiyet oluşmakta ve kaşıntı hissi artmaktadır. Kirli saçta ise boyanın direk saç derisi ile teması kesildiği için kaşıntı daha az hissedilmektedir.

24. Farklı renkteki boyaları karıştırarak uygulama yapabilir miyim?

Beyaz saçları kapatmak için gereken destek renkleri Voila kataloglarımızda ilgili rengin saç örneğinin altında yer almaktadır. Bunun dışındaki farklı ton ve yansımadaki renklerin birbirine karıştırılmasını önermemekteyiz.
Kaynak: voilasacboyasi.com

Bu yazılar ilginizi çekebilir

Saç boyası seçimi ve saç boyarken dikkat edilmesi gerekenler
Koleston saç renk kataloğu
Loreal saç renk kataloğu
Garnier saç renk kataloğu
Palette saç renk kataloğu

Yorumlar

  1. Kızıl boyalar çok çabuk akıyor. Daha önce sarı kullanmıştım o çok iyiydi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder