2018 Makyaj modası

2017 Makyaj modası
2018 Makyaj modası güzellik kategorimizin yeni yazısı kadın okurlarımız için yayında...


Tıpkı giysi seçimi gibi, makyaj seçimi de kadın güzelliğini ön plana çıkartan detaylar arasında yer alır. Makyaj esnasında kullanılan renkler her yıl değişiklik gösterir. Kaşların kalınlığı, rujun rengi, farlar ve saç modelleri, dünya modası takip edilerek şekillendirilir. Modayı daha yakından takip etmek için, sezonun makyaj trendlerini daha yakından tanımakta fayda var.
2018 İlkbahar Yaz makyajının olmazsa olmazı; doğallıktır. Özellikle günlük makyajda cilt renginin, dudakların hatta gözlerin doğala yakın tonlar seçilerek şekillendirilmesi gerekir. Nude renkteki makyaj malzemeleri, bu konuda oldukça işinize yarayacaktır.


Kaş şekli; son birkaç yılda kullanılan kalın ve doğal şekillendirilmiş kaşlar, bu yılda sıkça karşımıza çıkar. Kaşları ince olanların; kaş gölgeleme veya kaş ekimi operasyonları sayesinde kalın kaşlara sahip olması mümkündür.
Fondöten rengi; 2018 İlkbahar- Yaz sezonunda moda olan fondöten, mat tonlardaki kişinin cildi ile tam uyumlu fondötenlerdir. Ten rengine yakın tonlarda pudralı fondötenler, bu konuda işinize yarar.
Göz makyajı; daha önceki yılların aksine, bu yılın göz makyaj modasında, çok koyu renkler yalnızca gece makyajında kullanılır. Hatta hiç far kullanılmadan yapılan doğal renklerdeki göz makyajı, daha sık tercih edilir. Göz rengine uygun şekilde sürülen eyeliner ile gözleri belirginleştirmek ve takma kirpik kullanmak yeterli olacaktır. Far rengi olarak ise toprak tonları tercih edilebilir. 2018 Gece makyajında, ağırlık gri ve toprak tonlarındaki farlardadır. Dumanlı göz makyajında tercih edilen gri farlar, daha romantik görünmenizi sağlar.
Yılın ruj modası; gün içinde, dudaklarda yine hiç makyaj yokmuş izlenimi vermek önemlidir. Doğal dudak rengindeki rujlar kullanılabilir. Şarap tonlarında veya ten renginde mat rujlar, işinizi görecektir. Gece makyajında ise sade kıyafetleri canlandırmak için seçilen bordo, kırmızı gibi rujlar gece boyu dikkat çekmenizi sağlar. Daha çılgın yaşayan genç kızlarda ise bu yıl siyah rujlar fazlaca kullanılır.
2018 Makyajında nelere dikkat edilmelidir; gündüz makyajı ve gece makyajı çeşitlilik gösterdiği için, dudaklarda koyu renk kullanıldığında; gözler daha natürel olmalıdır. Gözlerde koyu renkler kullanıldığında ise dudaklar daha natürel olmalıdır. İri bukleler ile şekillendirilen saçlar ve kullanılan doğru makyaj, ayna karşısına geçen her kadının, kendine hayran kalmasını sağlar.

Yorumlar