Bebek odası dekorasyonunda renk seçimi

Bebek odası dekorasyonu
Anne babalara bebek odası dekorasyonunda rehber olacak, Bebek odası dekorasyonunda renk seçimi yazımızda...

Bebek odası dekorasyonunda renk seçimi

Bebek odası bebeğinizin en çok vakit geçireceği mekan olması dolayısı ile dekorasyonu oldukça önemli ve dikkat gerektirici bir iştir. Özellikle bebek odası dekorasyonunda renk seçimi çok fazla önem taşımaktadır. Çünkü yapılan birçok araştırmaya göre bebeklerin hem psikolojik, hem zihinsel hem de fiziksel gelişimini etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesi renklerdir. Bundan dolayı renk seçimini çok dikkatli yapmanız gerekmektedir. Bunun için sizlere bebek odası dekorasyonunda renk seçimi için bazı tüyo ve önerilerde bulunacağız.
Bebek odası dekorasyonu 2

Koyu renklerden kaçının

Öncelikle bebeğinizin odası için kesinlikle koyu renkler tercih etmemelisiniz çünkü koyu renkler bebeğin hayal dünyasını olumsuz etkileyecektir.
Bebek odası dekorasyonu 3

Çok sayıda renk tercih etmeyin

Bebeğinizin odasında ikiden fazla rengin hakim olmaması gerekir çünkü bu durum bebeğin gözlerini yorar ve hayal dünyasında karışıklık meydana getirir.
Bebek odası dekorasyonu 4

Erkek çocukları için renk seçimi

Erkek çocuklar için pembe ve mor gibi renkler hakim olmamalı daha çok mavi, yeşil, kırmızı ve beyaz renkler kullanılmalıdır.
Bebek odası dekorasyonu 5

Kız çocukları için renk seçimi

Kız çocukları için pembe, mor ve kırmızı rengi ideal renklerdir fakat kırmızı rengi tek başına kullanmayınız çünkü kırmızı renk belli bir süreden sonra kasvet verici bir etkiye sahiptir.

Küçük bebek odaları için renk seçimi

Özellikle küçük odalar için beyaz ve yeşil renkler kullanılmalıdır çünkü bu renkler hem odayı daha geniş gösterir hem de sakinleştirici etkiye sahiptirler.

Büyük bebek odaları için renk seçimi

Büyük odalar için turuncu, sarı ve kahverengi ideal renklerdir.
Tüm bebek odası dekorasyonlarında bebeğin hayal dünyasını geliştirecek ve onu huzurlu hissettirecek renkler tercih edilmelidir. Mutlu yaşam dileklerimizle...

Yorumlar