Romantik yatak odası dekorasyon fikirleri

Romantik yatak odası dekorasyon örnekleri
Bu yazımızda romantik yatak odası dekorasyon fikirleri derledik...

Romantik yatak odası dekorasyon fikirleri

Yatak odaları da tıpkı salon ya da mutfak gibi evimizde en çok kullandığımız alanların başında yer alıyor. Bu yüzden monotonluktan kurtulmak ya da bir renk katmak amacıyla en çok kullanılan bu odada ara sıra bazı değişiklikler yapmak gerekmektedir.
Romantik yatak odası dekorasyon örnekleri 2
Fakat romantizm insanlara kırmızı rengi çağrıştırdığı için olsa gerek, romantik yatak odası dekorasyonu dendiği zaman akla hep kırmızı nevresimler, kırmızı duvarlar ya da kırmızıya çalan mobilya renkleri gelmektedir. Oysa kırmızı her ne kadar aşkın ya da romantizmin rengi olsa da çok yoğun kullanıldığı zaman rahatsızlık verici olabilir. Çünkü aynı zamanda kırmızı renk, acil uyarı belirten bir renktir. Bu yüzden kırmızının dozunu ayarlamanızda fayda var.

Romantik bir yatak odası dekorasyonu için tavsiyeler

Romantik yatak odası dekorasyon örnekleri 3

1. Loş aydınlatmayı tercih edin

Romantik bir yatak odasının çok aydınlık olmaması gerekir. Spot ışıkları, abajurlar ya da mumlar romantik bir yatak odasının olmazsa olmaz ögelerdir. Tavandan aydınlatmayı değil de duvara monte edilen aplik aydınlatmaları ya da abajurları tercih edebilirsiniz. Mumlar da kısa süreli aydınlatma için romantizmi doruklara çıkaracaktır.
Romantik yatak odası dekorasyon örnekleri 4

2. Açık ve pastel tonlarda duvar rengi seçimi yapın

Koyu, kapalı ve kasvetli renkler yerine açık pastel tonlarda renkler seçerek daha ferah ve romantik bir görüntü oluşturabilirsiniz. Boya yerine duvar kağıdı ya da duvar resmi tercihleri yapabilirsiniz. Çiçek ya da kalp desenli duvar kağıtları romantik bir ortam için harika olacaktır. Resim yeteneğiniz varsa kendiniz de duvar resimleri yapabilirsiniz ya da yapabilen birine iç dünyanızı resmettirebilirsiniz.
Romantik yatak odası dekorasyon örnekleri 5

3. Aksesuar ve mobilya seçimini eşinizle birlikte yapın

Aksesuarlar yatak odasına romantik ve ferah bir hava katar. Çok fazla aksesuardan kaçınarak daha sade bir dekorasyon yaparsanız hareket ortamınızı da kısıtlamamış olursunuz. Güzel kokulu ve görünümlü pastel renk çiçekler odanıza canlılık katacaktır.
Romantik yatak odası dekorasyon örnekleri 6
Mobilyalarınızda da renk seçimini soft ve pastel renklerden yana kullanmalısınız. Yatağınız yatak odanızın büyüklüğüne göre seçilmiş olmalı ve kabarık bir bulut yığınını andırmalıdır. Yatağınızın baş kısmının üstüne etkileyici, doğal renklerden oluşan bir tablo ya da kendi siyah-beyaz portrenizi asabilirsiniz. Nostaljik esintiler de odanızın atmosferine romantik bir hava katacaktır. Yumuşak ve pastel renkte yorgan ve nevresimler kullanın. Küçük kalpli ya da yuvarlak ve renkli yastıklarla da romantik bir yatak görüntüsü oluşturabilirsiniz.
Ayrıca tül ve dantelli aksesuarlar da yatak odanıza oldukça romantik bir hava katacaktır. Ahşap görünümlü dolaplar ve şifonyerler de romantik görünümü tamamlayacaktır. Duvarlara asacağınız irili ufaklı aynalar da hem hoş bir görüntü verecek hem de yatak odanızı canlandıracaktır.

Yorumlar