Küçük banyo dekorasyonu fikirleri

küçük banyo
Küçük banyo dekorasyonu için fikirler ve örnekler sunduğumuz yazımız yayında...

Ev dekorasyonu yaparken hangi oda olursa olsun önemli kriterlerden en başında sahip olduğunuz alanların büyüklüğü gelir. Hangi tarzda döşeyeceğinizden kullanacağınız renk ve aksesuarlara kadar birçok değişkeni büyük ölçüde etkileyen alan genişliği özellikle banyolarda çok daha büyük bir sorun olur. Bu sorunu gidermek ve daha geniş gözüken banyolara sahip olmak için birkaç ufak dekorasyon hilesi yeterli.
banyo dekorasyonu

Küçük banyolarınızı daha ferah ve büyük göstermek için neler yapmalısınız?

Bir mekanın dekorasyonunda kullanılan renkler o mekanın genişliğinde de göz yanılgılarına neden olacaktır. Koyu renkli mekanların daha basıcı ve küçük gözüktüğünü siz de hissediyorsanız banyonuz için açık renklere yönelmelisiniz.
Beyaz, krem çok açık sarı ya da pudra tonlarında döşediğiniz banyolarınızın siyah mavi ya da yeşil renklerle döşenmiş olanlara göre çok daha ferah ve aydınlık olduğunu görebilirsiniz.
Yer fayanslarından duvar renklerine hatta tavana kadar baştan aşağı beyaz dekore ettiğiniz banyolarınızda beyaz mobilya kullanarak bu etkiyi arttırmanız mümkün.
küçük banyo örnekleri
Küvet, lavabo ve tuvaletlerinizin de beyaz modeller arasından seçerek tamamen beyaz hakimiyeti elde ettiğiniz banyolarınızı seçeceğiniz renkli aksesuarlar ile renklendirebilirsiniz.
Turuncu, mor ya da pembe gibi renkler yerine gümüş rengi aksesuarlar seçmeniz banyonuzun ışığının birden kırılmasını engelleyeceği için banyonun daha geniş gözükmesini sağlayacaktır.
Aynalar küçük mekanları geniş göstermenin bilinen yollarından biridir. Bir duvarı boydan boya ayna ile kaplatmak iyi bir seçenek olacaktır ancak böyle bir dekorasyon tarzı hoşunuza gitmezse lavabo aynanızın normal aynalardan biraz daha büyük olmasına dikkat etmelisiniz.
küçük banyo fikirleri
Banyolarınızda kullanacağınız cam ayrıntılar da mekanın daha geniş gözükmesini sağlar. Raflarınızın ahşap olmasındansa cam olması mekan içerisinde kısılmalara neden olmayacağı için daha hoş ve büyük bir görünüm elde etmenizi sağlar.
Duşakabin camlarınızı buzlu camlar arasından seçmek yerine düz cam kullanmanız hem ayrılmış bir duş görüntüsü yakalamanıza hem de banyonuzun genişliğini arttırmanıza yardımcı olur. Duşakabin kullanmayanların yapması gereken şey ise banyo perdelerini şeffaf ya da beyaz modeller arasından seçmek.

Yorumlar