Kirpikleri uzatmak için öneriler

Kirpik uzatma
Kirpikleri uzatmak için öneriler sunduğumuz yazımız kadın okurlarımızın hizmetinde...

Son yıllarda kalın kaşlar ve gür kirpikler, kadınların vazgeçilmezi olmuştur. Kirpikleri daha uzun göstermek için, takma kirpik kullanmak mümkündür. Fakat her gün takma kirpik ile uğraşmak zor olur. Bu sebeple doğal ve uzun kirpiklere kavuşmak için, değişik yöntemler denenmektedir. Piyasada kirpik boyunu uzatmak için çok çeşitli ürün bulunur. Fakat bu ürünlerin içeriğinde, yine kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Kimyasallar, kirpik dökülmelerine yol açabilir. Bu sebeple doğal yöntemler ile kirpik uzatmak için çareler aranmaktadır.

Kirpiklerin uzaması için besinler önemlidir

Bazı besinler, saç gibi kirpiklerinde uzamasını sağlar. Özellikle biotin içeren besinlerden, sıkça tüketmek gerekir. Biotin içeren besinler; yumurta sarısı, havuç, ıspanak, dalak, karaciğer, maya, karnabahar ve muz gibi besinlerdir. Bu besinlerden sık tüketmek, kirpiklerin kısa süre içinde uzamasını sağlar.

Kirpiklerin güçlenmesi için su içmek gerekir

Vücudumuzdaki saç, kaş, kirpik, bıyık, sakal gibi tüyler, beslenme şeklimize göre uzar. Tıpkı besinler gibi suda, kirpik kıllarının çabuk uzamasında etkilidir. Her gün 2 litre su içmek, dökülmeyen gür kirpikler için önerilir.

Kirpik uçlarının kestirilmesi

Saçlar gibi, kirpiklerde kestirildikçe uzar. Bu sebeple kirpik uçlarından yarım santim aldırmak gerekir. 2-3 defa kısalttırılan kirpikler, zamanla uzar ve daha gür bir görüntü oluşturur. Özellikle kaş kılları sık uzayan kişilerin, kirpiklerinin de uzadığı bilinmektedir.

Kirpik uzatan doğal yağlar

Son yıllarda, saçları uzatma etkisi bulunan badem yağı, hintyağı ve kokonat yağı sık kullanılmaktadır. Kirpik diplerine bu yağların düzenli sürülmesi, uzamasında etkili olacaktır. Fakat yağlar dikkatli şekilde sürülmeli, gözlere kaçması önlenmelidir. Daha rahat sürebilmek için, biten bir rimel şişesini iyice temizlemek ve içine bu yağlardan hazırlanan karışımı doldurmak gerekir. Her gece yatarken kirpiklere sürülen doğal yağlar, kirpiklerin daha kalın ve uzun olmasını sağlar.

Vazelin kirpikleri uzatır

Dudak parlatıcısı ve nemlendirici olarak sık kullanılan vazelinin, kaş ve kirpikler üzerindeki etkisi bilinmektedir. Her gece yatmadan evvel, kaşların ve kirpiklerin köklerine bir miktar vazelin sürülmesi önerilir. Kirpiklerin çevresinde oluşan tozları alan ve kirpik köklerini besleyen vazelin, daha gür ve sağlıklı kirpik köklerinin çıkmasını sağlayacaktır.

Yorumlar