Yağlı saçlar için saç bakım önerileri

Yağlı saçlar için saç bakım önerileri
Yağlı saçlar için saç bakım önerileri yazımızla evde kedi hazırlayacağınız doğal bakım yöntemlerinden bahsedilmektedir.

Canlı ve sağlıklı görünen saçlar kadınların güzel görünmesinin en önemli sırrıdır. Hem güzel hem de kolay şekil alan saçlara sahip olmak için saça bakım yapmak gerekir. Evde yapılacak olan saç bakımı ise en pratik yöntemdir. Saç yağlanması her ne kadar hoşlanılmayan bir durum olsa da saçın doğal bir şekilde ürettiği yağ sayesinde kendini besleyerek sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Saçlar güneş, çevresel faktörler ve kirli havadan korunarak daha az zarar görmesi sağlanır. Saç dengesinin bozulmasından dolayı ise saç normalin üzerinde yağlanma salgılandığı zaman saç dökülmesine neden olabilir.

Yağlı saçlar için ne yapılmalıdır?

Saçların her gün yıkanması saçların pH ve yağ dengesini bozduğu için saçı her gün yıkanmak yerine daha pratik ve daha zararsız yöntemler tercih edilmelidir. Saç her gün yıkanıyorsa bir gün şampuan bir gün şampuan olmadan sadece ılık suyla yıkamak gerekir. Saçın üzerinde konumlanmış yağlı tabakaya ılık suyun uygulanması halinde saça nüfuz etmiş olan yağ ısının etkisiyle saçtan arınıp su ile beraber akıp gidecektir.

Çabuk yağlanan saçlar için bitkisel yöntemler

Kekik ve biberiye

Bir ölçek biberiye ve bir ölçek kekiği 1.5 ölçek su ile karıştırarak ağzı kapalı bir şekilde yarım saat dinlendirdikten sonra spreyli bir şişe yardımıyla saç diplerine masaj yapılarak uygulanır ve bir saat sonra saç, ılık su ile durulanır.

Lavanta kürü maskesi

1 avuç lavantayı 3 bardak suya atarak 7-8 dakika kaynattıktan sonra ılımasını bekleyin. Ilık halde lavantaları süzüp temiz saç diplerine uygulayın.

Bal ve yumurta sarısı maskesi

Bal ve yumurta karışımı saçın daha az yağlanmasını ve canlılık kazanmasını sağlar. 1 yumurta sarısı içerisine 2 çay kaşığı bal karıştırılır ve iyice köpürene kadar çırpılır. Eğer saçlar uzunsa yumurta sarısı 2 adet olmalıdır. Maske hazırlandıktan sonra saç diplerine masaj yapılarak uygulandıktan sonra 30 dakika bekletilir ve ılık suyla durulanır.

Yorumlar