Çok satan yemek kitapları

Çok satan yemek kitapları listesi
Çok satan yemek kitaplarını listediğimiz yazımız yayında...

Açık Mutfak

Açık Mutfak

Yazar: Ece Zaim
Yayınevi : Boyut Yayın Grubu
2,5 Yıldan Uzun Sürede Hazırladığı, Merakla Beklenen İlk Yemek Kitabı Tamamı bir çok kez denenmiş, 105'den fazla Modern Klasik haline gelmiş özgün tarifler olağanüstü fotoğraflarla yemek tutkunlarına özel Açık Mutfak'da. Sabah Uyanınca, Sıkıcı Olmayan Ev Yemekleri, Misafirlere Özel ve tatlısız Asla bölümlerinden oluşan bu leziz kitapta her tarifin bir hikayesi, bir de sizlerden saklanmayan tarif ipucu var. Açık Mutfak'la sıra dışı ve imkansız gibi görünen her tarif çok kolay! Ece Zaim'in kolay anlatımı ve detaylı tarifleriyle artık siz de kendi evinizde sevdiklerinize profesyonel aşçılar gibi lezzetler hazırlayabilirsiniz. Tariflerde başarılı olmanız, 'kitabı kullanma kılavuzu' bölümü ile çok kolay. Yazar, tarifleri hem modern hem de klasik malzemelerle en taze, en lezzetli ve en pratik şekilde sunulması için kolay anlaşılır bir dille, evinizde adeta bir sohbet ortamında anlatıyor. Açık Mutfak'ta kahvaltılıklardan ev yemeklerine, misafirlere özel lezzetlerden sunumlarıyla şaşırtacağınız tatlılara kadar ihtiyaç duyacağınız her türden farklı tarifler özenle seçildi. Kitaba girmeye hak kazanan bu çok özel tariflerin bir kısmı Ece Zaim'in televizyon programından, bir kısmı daha önce hiçbir yerde paylaşmadıklarından ve bir kısmı da bu kitaba özel tariflerden oluşuyor.
Kitap Yurdu Fiyatı 76 TL Satın Al
İdefix Fiyatı 61,75 TL Satın Al
Karatay Mutfağı

Karatay Mutfağı

Yazar: Canan Efendigil Karatay
Yayınevi : Hayykitap
"Ben şunun garantisini veriyorum: Mutfağını, Karatay Mutfağı'na çevirenler sağlık bulacak, zayıflayacak ve kilosunu koruyacak! Bunu yaparken de hiç strese girmeyecekler."
'Türkiye'yi zayıflatan profesör' olarak ünlenen ve ilk iki kitabı satış rekorları kıran Prof. Canan Efendigil Karatay, bu kez sizin için 'kalıcı kilo verdiren' doğal ve lezzetli yemek tariflerini seçti. Karatay Mutfağı, Türk mutfağının en güzel örneklerini Karatay prensiplerine göre revize ederek sunuyor.
Kitap adeta bir sağlıklı yaşam prospektüsü niteliğinde: Doğal ve temiz malzeme seçimi, sağlıklı pişirme yöntemleri, yoğurt, tereyağı gibi evde yapılabilecek doğal ürünlerin tarifleri… Ve çorbalardan salatalara, mezelerden yumurtalı yemeklere, zeytinyağlılardan et ve balık yemeklerine tamamı denenmiş onlarca leziz tarif. Küçük 'tatlı' kaçamaklar ve dinlendiren çay formülleri de hediyesi! Bu tariflerin en önemli özelliği ise zayıflatması… Çünkü hepsinin glisemik indeksi düşük. Yani Karatay Mutfağı, Karatay beslenme felsefesinin 'pratik kitabı' niteliğinde. Sürdürülebilir bir mutfağın olmazsa olmazı.
Son sözü yine Prof. Karatay'a bırakalım: "Eşinin, çocuklarının, sevdiklerinin sağlığını (ve elbette kilosunu) düşünen herkesin bu kitabı okumasını ve tarifleri uygulamasını öneriyorum. Bu kitap 'şişmanlıktan uzak' sağlıklı nesiller yetiştirmek için önemli bir mihenk taşı. İlk iki kitabımla birlikte Karatay Mutfağı'na da kütüphanenizde mutlaka yer açın."
Kitap Yurdu Fiyatı 15,40 TL Satın Al
İdefix Fiyatı 15,40 TL Satın Al
Çerkes Kızından Tarifler

Çerkes Kızından Tarifler

Yazar: Sine Boran Art
Yayınevi : İş Bankası Kültür Yayınları
Belki de Çerkes mutfağının ülkemizde en bilinen örneği Çerkes tavuğudur. Osmanlı mutfağında da yerini almış olan Çerkes yemekleri aslında hayli zengindir. Çorbalardan et yemeklerine, sebze yemeklerinden hamur işlerine, soslar ve ezmelerden tatlılara kadar birbirinden farklı tarifler bu uzak ama bir o kadar da tanıdık mutfağın hazineleridir. Hiçbir gıdanın ziyan edilmediği, kendine has pişirme tekniklerinin ve saklama yöntemlerinin her zaman kullanılageldiği Çerkes mutfağı Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de yerini almıştır. Sine Boran Art da yıllar öncesinde annesiyle birlikte Çerkes mutfağından örnekler sunduğu lokantalarını kapatmak zorunda kalınca bu zengin kültürü tüm özgünlüğüyle tanıtmayı kendine görev edinmiş. Çerkes Kızından Tarifler kitabında da aile büyüklerinden, Kafkasya’daki ve Türkiye’deki dostlarından derlediği 130’a yakın tarifi bir araya getirmiş. Vedat Milor’un sunuş yazısının eşlik ettiği bu birbirinden lezzetli tarifler Kuzey Kafkasya’nın tatlarını mutfaklarınıza ve sofralarınıza taşıyacak. Afiyet olsun…
Kitap Yurdu Fiyatı 31,50 TL Satın Al
İdefix Fiyatı 29,25 TL Satın Al
İdilika'dan Tarifler Girit Yemekleri

İdilika'dan Tarifler Girit Yemekleri

Yazar: İdil Çimrin
Yayınevi : Alfa Yayıncılık
Çocuk yaşlarından bu yana, günlük tutar gibi, Girit'e özgü yemeklerin tariflerini not alan İdil Çimrin, yüzü aşkın tarifle sizi mutfağına davet ediyor. Çimrin'in 2008 yılında açtığı ilk restoranı Giritli İdilika'da hazırlanan yemeklerin inceliklerini, sizleri Ege esintileriyle buluşturacak bu kitapta bulabilirsiniz...
Kitap Yurdu Fiyatı 29,25 TL Satın Al
İdefix Fiyatı 25,35 TL Satın Al
Ekşi Mayalı Ekmekler

Ekşi Mayalı Ekmekler

Yazar: Hakan Doğan
Yayınevi : Alfa Yayıncılık
"Kitabın asıl amacı, öncelikle her kesimden okurun kitaptaki bilgi ve deneyimlerden yararlanarak kendi mutfaklarında ekşi mayalı ekmek yapmalarını ve eğer bunu yapamıyorlarsa fırınlardan ekşi mayalı ekmek talep etmelerini sağlamak ve gıda sektöründeki tüm ekmek üreten kesimleri ekşi maya kullanmaya teşvik etmektir. Ekşi maya konusu okura soru cevaplar, uygulamalar, öğrenci notları ve fotoğraflar ile birlikte aktarılmaya çalışıldı. Böylece okurun ekşi mayanın seyrine sanki dersteymişçesine katılması ve konuyu canlı bir şekilde kavraması amaçlandı. Çalışmamızla aynı zamanda ekşi maya konusuna dikkat çekmeyi, sektördeki profesyonellerden ev hanımlarına, öğrencilerden yemek meraklılarına her kesimde farkındalık yaratmayı ve konuyla ilgili olarak kapsamlı bir çalışmaya girmek isteyenlere bir yol rehberi olabilmeyi de ümit etmekteyim. Tabi ki amaçlarımın ve ümitlerimin birer iyi niyetli dilek olduğunun farkındayım. Ancak bu kitabın etkileyeceği her öğrencinin ve okurun ekşi maya serüvenine katılacağına ve mayadaki mucizeyi keşfedeceğine inanıyorum."
Kitap Yurdu Fiyatı 26,25 TL Satın Al
İdefix Fiyatı 22,75 TL Satın Al
İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri

İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri

Yazar: Sula Bozis
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları
Pek çok esere imza atan Sula Bozis'in Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri - Masal Yıllarımın Mutfağı kitabı sadece bir yemek tarifi kitabı değil. Aynı zamanda 20. yüzyılın ikinci yarısından küçük bir İstanbul panoraması. İstanbul Rumları'nın sofra adabından yemek geleneklerine ve günlük hayatlarına uzanan, kişisel tanıklık ve gözlemlere dayanan bir kültür tarihi çalışması…
"Üç kıta arasında gelişen ticari ve kültürel alışverişlerin kavşak noktasında bulunan İstanbul kentindeki 'Yok yok' deyişine tam olarak uyan, zengin besin maddeleriyle donanmış çarşı ve pazarlar, zaman içinde, sayısız lezzet içeren bir mutfağın yaratılmasına yol açmıştır. Rum evlerinin mutfak kültürünü araştırdığımızda, bu bereketin en iyi biçimde kullanıldığını görürüz. Deniz ürünlerinden tuzlu balık çeşitlemesine, sebze, balık veya sakatatla hazırlanan zeytinyağlı mezelik dolmalara ve sarmalara, dört mevsim etli veya zeytinyağlı tencere yemekleri çeşitlemesine değin Rum mutfağı, ünlü yazar Skarlatos Vizantios'un 3 ciltlik Konstantinopolis (1851-69) yapıtında belirttiği gibi, Asya ile Avrupa mutfak kültürlerinin bileşkesinden türeyen, eklektik bir gastronominin ürünüdür. 'Pilav ile tartalet ve pastanın, tavuk göğsü ile pudingin, sarma ile kotletin bir arada hazırlandığı' kentsoylu, kozmopolit bir ev mutfağı geliştiren İstanbullu Rum ailelerin yemek kültürü, sözlü geleneğe dayanan bir süreklilikle günümüze dek ulaşır."
Kitap Yurdu Fiyatı 16,80 TL Satın Al
İdefix Fiyatı 16,80 TL Satın Al
Arda'nın Mutfağı

Arda'nın Mutfağı

Yazar: Arda Türkmen
Yayınevi : Doğan Kitap
Mutfağınızda şef sizsiniz.
Çocukluğumun ilk yılları hafif kilolu, hadi kabul edeyim tombul diyebileceğim kıvamda geçti. Oldum olası yemek yemeyi severdim, hâlâ da çok severim. O yıllardan bu yana lezzet anlayışımda çok şey gelişti ancak değişmeyen tek şey, basit ve lezzetli yapılan yemeğe duyduğum iştah…
Yiyecek içecek dünyasına girdiğim ilk günden beri en önemli felsefem, çevremizde kolayca bulabileceğimiz, hatta bazen sıradan olarak bile nitelendirdiğimiz ürünleri kullanarak, sıra dışı sonuçlara ulaşmaya çalışmaktı.
Catering, lokantalar ve en sonunda "Arda'nın Mutfağı" televizyon projesinde de bu felsefemden hiç vazgeçmedim. Elinizde tuttuğunuz bu kitap, tamamen bu duyguyla hazırlanmış, çevrenizde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle sıra dışı lezzetler hazırlamanız için kaleme alınmıştır. Hafta içi dünya için, hafta sonu kendi için yemek yiyenlere, iyi yemek yemeyi sevenlere...
Kitap Yurdu Fiyatı 41,25 TL Satın Al
İdefix Fiyatı 38,50 TL Satın Al
Refika'dan Hızlı Tarifler

Refika'dan Hızlı Tarifler

Yazar: Refika Birgül
Yayınevi : Boyut Yayın Grubu
TV'de izlenme rekorları kıran Refika'dan Hızlı Tarifler, sofralara lezzet katmaya devam ediyor. Her bir tarif, mutfakta geçirilen vakti daha keyifli kılıp, zaman kazanmak ve yemeklerin lezzetini arttırmak için ipuçları ve kısa yollarla dolu. İnanılmaz güzellikteki fotoğraflar hem yol gösterici hem de iştah açıcı.
10 dakikada hazırlanabilecek pratik ve olağanüstü tariflerin yer aldığı kitap, gittikçe azalan evde yemek yapma alışkanlığını tekrar hayatlarımıza katma yolunda önemli bir misyon üstleniyor.
Kitap Yurdu Fiyatı 54,40 TL Satın Al
İdefix Fiyatı 44,20 TL Satın Al
RESİMAçıklamaBURAYA

Elçin Oflaz'la Raw Food Mucizesi

Yazar: Elçin Oflaz
Yayınevi : Remzi Kitabevi
Günümüzde bütün dünyada ivme kazanan gurme “raw food” yani çiğ beslenme; enzim, vitamin ve minerallerini öldürmeden alkali yiyeceklerle beslenmeyi temel alan bir yaşam tarzıdır. Kitap, gurme tariflerin ötesinde alışkanlıklarımızı ve beslenme şeklimizi yeniden gözden geçirmemizi de sağlıyor. Yüksek yaşam enerjisine nasıl sahip olabileceğimizi ve her daim yaşamın olumlu tarafında kalabilme fırsatını sunuyor. İşte bunlardan bazıları:
- Yüzde 65-70 çiğ yiyeceklerle beslenerek gelişen yaşam kalitesi
- Vücutta asitlenme ve zamanından önce yaşlanmanın önüne geçiş
- Şeker bağımlılığından kurtulma ve kilo kontrolü
- Ruh, beden, zihin sağlığı ve dengesi
- Duygusal ve bedensel farkındalık
- Daha dengeli ve huzurlu yaşam
- Kaliteli bir uyku düzeni
- Çevreyle pozitif ilişkiler
Bu kitap, raw food konusunda okurlara zengin bir menü sunuyor:
Çorbalar - Salatalar - Başlangıçlar - Ekmekler ve Krakerler – Ana Yemekler - Soslar - Masum tatlılar - Kahvaltılıklar - İçecekler ve Çocuk Menüsü
Kitap Yurdu Fiyatı 37,50 TL Satın Al
İdefix Fiyatı 35,00 TL Satın Al
Un

Un

Yazar: Aydan Üstkanat
Yayınevi : Altın Kitaplar
Un bütün sessizliğiyle tezgâhınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar. Ateşin gücüyle pişmeye başladığında mis gibi kokusunu duyarsınız. İşte bu koku tıpkı bana hissetirdiği gibi milyonlarca insana kendini iyi hisettirir. Çünkü bu hayatın büyüsüdür.
Kitap Yurdu Fiyatı 46,69 TL Satın Al
İdefix Fiyatı 45,50 TL Satın Al

Kaynakça: Tanıtım yazılarından derlenmiştir.

Yorumlar