Patlıcan oturtma tarifi

Patlıcan oturtma
Yemek tariflerinde sırada Patlıcan oturtma tarifi var, şimdiden afiyet olsun...

Patlıcan oturtma tarifi

Patlıcan oturtma tarifi malzemeleri

4 adet patlıcan
6 adet domates
6 adet sivri biber
300 gr kıyma
Patlıcanları kızartmak için bol sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcan oturtma tarifi yapılışı

4 adet patlıcanı alacalı soyun ve dilimleyin. Patlıcanları tuzlayıp karıştırdıktan sonra bol sıvı yağda kızartın. Kızaran patlıcanların yağını süzerek tepsiye alın.
1 adet soğanı yemeklik doğrayın. 3 diş sarımsağı ince ince doğrayın. 6 adet sivri biberi yemeklik doğrayın. 6 adet domatesin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın.
Tavaya 3 yemek sıvı yağ ve 300 gr kıymayı tavaya ilave edin ve bir miktar kavurun. Kavrulan kıymanın üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin ve karıştırın. ince ince doğradığınız sarımsakları tavaya ekleyerek karıştırın. Yemeklik doğradığınız sivri biberleri ve 1 yemek kaşığı salça ekleyin ve karıştırın. Küp küp doğradığınız domatesleri tavaya ekleyin ve bir miktar tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edin ve domatesler yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.
Kızartıp tepsiye yaydığınız patlıcanların üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Yemeğin yarısına gelecek şekilde su ilave edin. Üzerini çiğ domates ve biberlerle süsleyin ve üzerindeki biber ve domatesler kızarana kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun...

Yorumlar