Bayatlamayan kolay poğaça tarifi

Bayatlamayan kolay poğaça
Yemek tariflerinde sırada Bayatlamayan kolay poğaça tarifi var, şimdiden afiyet olsun...

Bayatlamayan kolay poğaça tarifi

Bayatlamayan kolay poğaça tarifi malzemeleri

3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/3 çay bardağı şeker
yarım yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı çörek otu

Bayatlamayan kolay poğaça tarifi yapılışı

Yarım yemek kaşığı kuru mayayı çözdürmek için bir kaba koyun ve üzerine 1/3 çay bardağı şeker, yarım su bardağı ılık su koyun ve çırpma teliyle karıştırarak eritin ve 10 dakika bekletin.
3 su bardağı unu derin bir kaba koyun ve ortasını açın; 1 adet yumurta beyazı, yarım su bardağı ılık süt, yarım su bardağı ılık su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1/3 çay bardağı şeker, 1 çay kaşığı tuz ve çözdürdüğünüz mayayı da karışıma ekleyerek yoğurun ve üzerini temiz bir bezle kapatarak 1,5 saat kabarması için bekletin.
Kabaran hamurdan elma büyüklüğünde bir parça koparıp ortadan ikiye bölün ve parçaları yuvarlayın. Elinizi yağlayarak parçaları oklava hareketi yapar gibi mıncıklayarak dolma kalem şeklinde sündürün. Bir birinin üzerine x şekli verecek şekilde koyup burma şekli verin (x'in uclarını bir sağ bir sol üst üste getirin) Burunan hamurun uçlarını çember yapacak şekilde birleştirin.
Tepsiye yağlı kağıt serip yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu serperek 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Yorumlar