Country ev dekorasyonu fikirleri

Country ev dekorasyonu örnekleri
Bu yazımızda country ev dekorasyonu fikirlerinden bahsediyoruz...

Country ev dekorasyonu fikirleri

Son zamanlarda ev dekorasyonunda çok tercih edilen bir tür olan country, daha çok rahatına ve keyfine düşkün olan ahşap ve klasik tarz mobilya sevenlere uygun olan bir dekorasyon şeklidir. Sıcak, rahat, samimi ve konforlu bir ortamı seviyorsanız, toprak ve pastel renkler içinizi ısıtıyorsa, zarif ve yumuşak tarzda mobilyalarla döşenmiş bir ev hayal ediyorsanız, evinize country bir hava katmak istiyorsunuz demektir. Country ev dekorasyonu için birkaç önemli kurala uymanız gerekmektedir.
Country ev dekorasyonu örnekleri 2

1. Mobilya Seçimi

Mobilya seçiminde daha çok açık renkli ahşap malzemeler (ceviz ya da maun gibi) hasır ve bambu mobilyalar tercih edilmelidir. Salonunuz, bahçeniz ya da terasınız için şık hasır mobilyalar seçebilirsiniz. Eskitme görünümlü, ahşap ya da klasik model büyük koltuklar, oymalı ve ahşap işlemeli masalar, rahat minderler country dekorasyon tarzına en uygun modellerdir. Koltuk ve minder kumaşı seçiminde pastel ve küçük çiçek desenlerini, pamuk ya da keten kumaşları tercih ederseniz country tarzını daha kuvvetli uygulamış olursunuz.
Country ev dekorasyonu örnekleri 3

2. Duvar Rengi Seçimi

Duvar dekoru için çiçekli duvar kağıtları, kırık beyaz ya da beyaz boya kullanabilirsiniz. Çok daha uygunu ise doğal taş döşemesi yaptırmaktır. Ayrıca doğal taş döşemesini salonunuzda var olan şöminenin üst kısmına uygularsanız çok daha doğal bir görüntü elde edersiniz. Pastel ve soft renkler tercih ederek daha doğal ve ferah bir alan oluşturabilirsiniz.
Country ev dekorasyonu örnekleri 4

3. Aydınlatma

Duvara monte edilen aplikler ya da 5-6 kollu geleneksel avizeler kullanabilirsiniz. Ferforje tarz bir abajuru ise loş bir aydınlatma için tercih edebilirsiniz.
Country ev dekorasyonu örnekleri 5

4. Süs Eşyaları ve Aksesuar Seçimi

Süs eşyalarınız cam ya da gümüş olmamalıdır, ahşap ve seramik (topraktan yapılmış) süs eşyaları evinizi daha doğal gösterecektir. Uzun, zarif mumlar, fenerler ya da kuş kafesi objesi evinizi çok daha doğal gösterecektir. Country ahşap duvar saatleri, hasır sepetler, eskitme objeler ya da ferforje objeler (demir objeler) kullanmanız evinize, doğaya ait bir çiftlik evi havası katabilir. Koltukların üzerine ya da yemek masasına patchwork örtüler ya da ekose kumaşlar koyarak country tarzınızı tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar