İlk buluşmada dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İlk buluşma
İlk buluşmada dikkat edilmesi gerekenler bu yazımızda derledik...



İlk buluşma, ilk kez biriyle özel bir tanışma, tanımadığımız birini tanıma, heyecan verici bir durumdur ilk tanışma, iki taraf için önemli bir zaman dilimidir tanışmanın kontrolü sizde olmalıdır karşı taraf için olumlu izlenimler bırakabilmeniz kendinizi iyi ifade edebilmek için doğru kelime ve cümlelerle kurmalısınız. Yapılan araştırmalarda ilk buluşmada dikkat etmesi gerekenleri maddeler halinde sıralanmıştır bunların neler olduğunu birlikte öğrenelim ilk tanışmamızda olumlu bir izlenim bırakalım.
Flört

Dış görünüş

İnsan dış görünüşüyle ilk izlenimi, davranışlarıyla ikinci izlenimi bırakır unutmayın. Gideceğiniz mekana göre giyinin, çay, kahve içmek için buluşmaya gidecekseniz günlük bir kıyafet seçin, fazla makyaj yapmayın saçlarınıza özen gösterin, rahat olabileceğiniz size yakışan renk tonlarını seçin. Eğer akşam yemeği ise biraz daha geceye uygun kıyafet ve makyaj tercihiniz olsun.

Tanışma faslı

İkinizde tanışacağınız mekana geldiniz, tokalaştıktan sonra hafif gülümseyin karşınızdakinin gözlerine arada bakın dikkat edin dalmayın ve kendiniz olun. Hâl hatır sorun önce, sonra devamı gelir emin olun.

Telefona sık sık bakmayın

Önemli bir konu telefonunuza sık sık bakmayın mesaj atmayın ya da biriyle konuşmayın bu saygısızlık olarak anlaşılır ve karşınızdakinin farklı düşüncelere kapılmasına neden olur.

Özel konulardan kaçının

İlk tanıştığınız birine onun için özel olabilecek soruları sormayın örneğin ilk sevginiz ya da neden ayrıldınız gibi sorularla sormayın unutmayın siz onun için bir sevgili adayısınız.

Doğal davranın

Abartılı kendinizi öven cümleler kurmayın, ses tonunuza dikkate edin yumuşak ses tonu, arada hafif gülümseyin rahat olmaya çalışın ve karşınızdakinin de rahat olmasını sağlayın.
evlilik

Ailesi iş gelecek hakkında konuşurken dikkat edin

İster kadın olun ister erkek aile iki taraf için de önemlidir ailesiyle ilgili özel olmayan sorular sorun kaç kardeş, babanız anneniz neler yapıyor gibi tanışma faslının daha rahat geçmesini de sağlayacaktır. Ne iş yaptığını ve gelecek ile ilgili neler düşündüğünü gibi sorular sorun ama evlilik ile ilgili ilk buluşmada soru sormayın.

Onu merak ettiğinizi direkt söylemeyin


onu merak ettiğinizi doğrudan söylemeyin ama aklınızdaki soruları sorun, ilk tanışmayı uzun bir zaman dilimine yaymayın 1-2 saat kadar yeterli olacaktır. İkinci bir buluşma için hemen ertesi günü planlamayın arada 2-3 gün geçmesini bekleyin iyice düşünün sizin üzerindeki etkisini ilk buluşmada ona göre karar verin. 

Yorumlar