Keyifli bahçeler için dekorasyon fikirleri

bahçe dekorasyon

Bu yazımızda müstakil evlere özel “keyifli bahçeler için dekorasyon fikirleri”ni beğeninize sunuyoruz...


Müstakil evlerde özellikle yaz aylarında en çok zaman geçirilen mekan elbette ki bahçelerdir. Ancak kimse çirkin, bakımsız, gösterişsiz bir bahçe istemez. Bahçenizi keyif alacağınız bir yere dönüştürmekse tamamen sizin elinizde. Gelin bunun için neler yapabileceğinize bir bakalım.

Güzel bir bahçenin olmazsa olmazı çiçeklerdir. Renk renk çiçekler alarak hem toprağa ekebilir hem de saksılara ekip masanıza koyabilir ya da bir ip yardımıyla ağaç dallarından sarkıtabilirsiniz.

Bahçeniz için en doğru mobilyaları bulmalısınız. Hemen çürüyecek şeyler seçmemeye dikkat edin.

bahçe dekorasyon fikirleri


Bahçenizi geceleri de güzel göstermek için ışıklardan yardım alın. Çiçeklerinizin arasına desenli ışıklar koyarak ortamı keyiflendirebilirsiniz. Işıkların güneş enerjili olması hem daha güzel görünmesini sağlayacak hem de cebinize katkı sağlayacaktır.

müstakil ev


Yine ışıklardan oluşan yürüme yolları yaparak bahçenizi hayal dünyasına dönüştürmeniz mümkün.

Bir bahçeyi en güzel gösterecek şey doğal yapılardır. Bunun için değişik boyutlardaki araç lastiklerinden ve paletlerden faydalanabilir onları boyayarak değişik masalar, raflar, süsler, saksılar hatta minik oturma alanları yaratabilirsiniz.

dekorasyon örnekleri

Bir diğer güzellik olarak önce bahçe sınırlarınızı belirlemelisiniz. Bu sınırlara göre seçeceğiniz renk ve modelle bahçenizi çevreleyebilirsiniz.
Eğer sizde suyu sevenlerdenseniz ve havuz yapacak kadar büyük bir alanınız yoksa minik süs havuzları yapabilirsiniz. Bu hem dekorasyon olarak güzel duracak hem de sizi sakinleştirici etkisiyle bahçenize bağlayacaktır.
Elbette bahçenizin tadını sadece yazın çıkaracaksınız diye bir kural yok. Eğer isterseniz alanı cam ile kapatıp ısıtma sağlayarak ortamı kış bahçesine çevirebilir ve tüm yıl bunun tadını çıkarabilirsiniz.

Bahçe dekorasyon örnekleri

Yorumlar