Kuru ve yıpranmış saçlar için bakım önerileri


Kuru ve yıpranmış saçlar
Bu yazımızda kuru ve yıpranmış saçlar için bakım önerileri sunuyoruz...

Yıpranmış ve kuru saçlarınız varsa moral bozmanıza gerek yok çünkü size kurumuş saçlarınıza çözüm üretecek bilgiler vereceğiz.
Kadınlar saçlarına çok değer verir ve saatlerce kuaförlerde zaman geçirirler. Saçları için bir sürü masraf yapıp, saç bakım kremleri alırlar. Ancak bazen kullandığınız saç bakım ürünlerinin katkı maddesi içermesinden dolayı da saça zarar verir. Doğru saç bakım kremlerini kullandığınız zaman saçlarınızın nemini hep korursunuz ve saçınızın kurumasını engellemiş olursunuz.
Bal ile saç bakımı
Kurumuş saçlarınız için doğal yağlar ve nemlendirici kremler kullandığınız takdirde saçlarınızda doğal parlaklık ve nem oluşur. Bu yağların başında zeytinyağı gelir. Zeytinyağı saçı besler. Yıpranmış saçları onarır ve kurumuşluk hissini ortadan kaldırır.Doğal bir maske olan zeytinyağı bal karışımını saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Karışımı saçınıza sürün ve otuz dakika bekletin daha sonra ılık su ile yıkayın. Düzenli yapılan bu maske saçı besler ve nemlendirecektir. Saçlarınızın kurumasını önlemek istiyorsanız eğer saçlarınızı maşa yapacaksanız ya da fön makinesini kullanacaksanız mutlaka makinenin ısısını düşürün. Isısını düşürdüğünüz zaman saçlar kurumaz ve yıpranmaz.
Kuru ve yıpranmış saç bakımı
Saçlarınızı sıkça düzgünleştiriyorsanız ısıya çok maruz kaldığı için çok yıpranır. Bu yüzden ayda bir saç kırıklarını aldırın. Eğer saçlarınız çok kırık dolu ise ve çok yıpranmışsa mutlaka bir kuaförden yardım alarak kestiriniz. Kötü hava koşulları da saçlara büyük zarar verir. Çok sıcak havalarda veya çok soğuk havalarda saçlarınızı muhafaza edin. Saçlarınızın kuruluğuna çok iyi gelen ve saçları besleyen Hindistan yağı da doğal saç bakım yağlarından birisidir. Hindistan yağı saçı kökünden besler saçı güçlendirir ve yıpranmış saçları onarır saça nem verir ve doğal parlaklık kazandırır. Saçın nemini alan ve kurutan kimyasal içeren nemlendiricileri kullanmayın, saçlarınızı uyumadan önce mutlaka tarayın ve çok kuru ise saça iyi gelen doğal nemlendiricileri kullanın. 

Yorumlar