Makyajın püf noktaları nelerdir?


Makyajın Püf Noktaları

Kadınların her hali güzel de olsa iyi yapılmış makyaj güzelliklerine güzellik katacaktır. Daha iyi makyaj yapmanız için püf noktalarından bahsedeceğiz...


Makyaj yapmak kadınların gerek kusur kapatmak, gerekse olduğundan güzel görünmek, bazen sadece iyi hissetmek için kozmetik ürünleriyle yaptığı işlemdir.

Makyaj yapmak bazıları için çok eğlenceli bazıları içinse kusurlarını kapatmak zorunda olduğu için tam bir işkencedir. Bu hayatta her şeyin pratik bir yolu olduğu gibi makyajın da püf noktaları var.

Makyaj yapmak için önce kaliteli ve güvenilir bitkisel ürünler seçmemiz gerekir. Aksi takdir de ucuz ve güvenilmeyen markalar yüzünüzde alerjik reaksiyonlar gösterebilir.

Başka bir uyarımız da makyaj ürünlerinizin cilt tipinize ve cilt renginize uygun olması gerekliliği. Bu şekilde doğru renkte ve doğru çeşitte makyaj ürünleri seçmezseniz yüzünüz de hoş olmayan bir görüntü oluşabilir.

Öncelikle makyaja başlamadan önce yüzümüzü ılık suyla yıkamalı iyice kağıt havluyla kurulamalısınız. Kağıt havlu kullanmanızın sebebi diğer havluların nemden dolayı bakteri ve virüs barındırılabilmesi. Bu bakteri ve virüsler yüzünüze temas ettiği an siyah nokta ve sivilce yara gibi yüzde hoş olmayan izler bırakabilir.

Doğru makyaj


Yüzünüzü bu şekilde kuruladıktan sonra yüzünüzün alın, yanak, çene, burun gibi ana hatlarına bir miktar nemlendirici krem sürüp yüzün her yanına eşit şekilde dağıtmalısınız.
Bunu yapmamızın sebebi üzerine uygulayacağınız fondöten ya da kapatıcının iyice emilmesini sağlamak.

Daha sonra yine alın, burun, çene yanaklara ve özellikle sivilce ve kahverengi leke olan kısımlara kapatıcı sürün, iyice yıkadığınız makyaj süngeriyle yüzünüze yayın. Göz halkalarınızın kapanması için daha açık tonda bir kapatıcı sürerek iyice yedirin. Fondöteninizi de sürerek kapatma işlemini tamamlayın.

Bir kalem alarak dudak hizasından kulağınıza doğru tutup üst kısmında allık fırçası yardımıyla yayın. Kalem kullanmanızın sebebi taşmasını önlemektir.

Makyaj malzemeleri


Eyeliner sürerken de tatlı kaşığı ya da kirpik makasının orta yerinden yardım alabilirsiniz böylece eyelineri daha düzgün çekmeniz sağlanır.

Kirpiklerinize gelirsek eğer daha hacimli olmasını istiyorsanız yüzünüze sürdüğünüz fondöteni kirpiklerinize de sürebilir böylece daha hacimli olmasını sağlayabilirsiniz daha kıvrık olmasını istiyorsanız da kirpik makasından yardım alabilirsiniz.

Son olarak rujunuz hakkında püf nokta ise kalemle önce çerçeve yapmak sonra içini doldurmak ya da kenarlarına yapışkan bant şerit yaparak içini doldurmak bu şekilde doğal ve hatasız bir makyaj yapabilirsiniz.



Yorumlar