Topuklu ayakkabı ile gelen tehlike - Halluks valgus sorunu ve tedavisi

Topuklu ayakkabı
Topuklu ayakkabılar kadınların olmazsa olmazı ancak sağlık açısından doğru ayakkabı seçimi yapmak büyük önem taşıyor. Yanlış ayakkabı giydiğinizde bir çok rahatsızlık kapınızı çalabiliyor. İşte dikkat edilmesi gereken hususlar...



Her kadın güzel görünmek ve iyi hissetmek ister, bu anlamda topuklu ayakkabılar kadınların vaz geçilmezi ancak kadınlar sağlığından olmak istemiyorsa ayakkabı seçiminde çok dikkatli olması gerekiyor çünkü yanlış ayakkabı seçimi bir çok hastalığa davetiye çıkarıyor.
topuklu ayakkabılar
Yüksek topuklu ayakkabılar özellikle sivri burunlu topuklu ayakkabılar giyilirse bunlar ayağın basış şeklini değiştirerek zaman içerisinde ayakta çeşitli deformasyonlara ve bunların sonucunda da ağrılı, fonksiyon görmeyen ayaklara doğru gidişe yol açabiliyor. Yine omurga eğriliklerine sebep olan sonuçlar doğurabiliyor.
Halluks valgus

Halluks Valgus Sorunu ve Tedavisi

Halluks Valgus yanlış ayakkabı seçiminin sebep olduğu rahatsızlıklardan biri üstelik sıklıkla karşılaşılıyor. Halluk Valgus ayağın baş parmağının vücudun dış kısmına doğru dönmesi ve diğer parmağın üzerine çıkması şeklinde tanımlayabiliriz.Bu rahatsızlık hem görüntü açısından rahatsız ediyor hem de şiddetli bir ağrıya neden oluyor.
Rahatsızlığın tedavisi için bir takım yöntemler bulunuyor ancak düzelme görülmezse operasyon gerekiyor. Hastanın parmak arasına takılan silikon makaralar bulunuyor, bu makaralar iki parmağın arasında ayrıklık sağlıyor, yine gece kullanılan oluşan dönüklüğün tersine ayağı çeken ve o pozisyonda rahatlamayı sağlayan gece atelleri bulunmakta.
Eğer bunlarla şikayetler giderilemiyor ve ağrı devam ediyorsa o zaman bir takım ameliyatlara gerek duyuluyor.
Sağlıklı ayaklar için ayakkabıyı mutlaka deneyerek almak gerekiyor. Ayak yapısına uygun rahat ayakkabılar seçmek büyük önem taşıyor. Topuklu ayakkabıdan vazgeçmeyenler ise yanlarında mutlaka rahat bir ayakkabı taşıması gerekiyor.

Yorumlar