Tuzun faydaları - tuz ve bal ile hazırlanan güzellik maskesi

tuzun yararları
Tuz vücudumuz için gerekli temel besin maddelerinden biri eğer her gün yeterli oranda tuz almazsak ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalırız.
Vücutta asit seviyesinin çok yüksek olması veya çok düşük olması bazı ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
Yemeklerimize tat katan tuz, vücudumuzun asit baz dengesini korur. Kas ve sinir sistemi sağlığı için asit seviyesinin sağlıklı düzeylerde olması oldukça önemlidir. Tuz bu asit seviyesini dengeleyerek sağlığımızı korur, vücudun mineral eksikliğini giderir, elektrolit dengesini sağlar.

Vücudumuzun günlük ne kadar tuza ihtiyacı var?

Hastalıklardan uzak şekilde yaşama devam edebilmek için yeterli miktarda tuz almamız şart bunun için vücudumuzun günlük yaklaşık 0,2 gr doğal tuza ihtiyaç duyar.
Beyin hücrelerinden de asit fazlasının çıkarılmasını sağlar. Vücutta stresi azaltan bir ögedir. Tuz kaslarımızın gücün korunmasını sağlar, kemik yapısının sağlamlığı için de gereklidir, düzensiz kalp ritmini dengeler tansiyonu düzenler tuz diş sağlığımız için de önemlidir ve diş macunlarında katkı maddesi olarak kullanılır.
Tuzun faydaları saymakla bitmiyor. üst solunum yolu hastalıklarına da birebir. Olan Hayatımızın tadı tuzu olan tuz hem sağlığımıza hem cildimize iyi geliyor.
Güzellik uzmanları zengin bir mineral kaynağı olan tuzun günlük bakımda da kullanılabileceğini söylüyor.
Sofralarımızın vazgeçilmezi tuz hanımların bir numaralı güzellik iksiri olma adayı.
Tuz bal maskesi

Tuz ve Bal ile Güzellik Maskesi Yapımı

Güzelliğin sırrı aslında mutfaklarımızda diyebiliriz bal ve tuzla pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz.
Tuzla yapılan bakımla kurumuş ve ölü hücrelerin atılarak tendeki gözeneklerin yenilenmesi sağlanabiliyor.
Tuz kullanarak masraf yapmadan güzelleşmek mümkün. Evde hanımlar rahatlıkla maske hazırlayabilirler.
Bir yemek kaşığı kadar bala bir tatlı kaşığı ince tuz katıp bunu yüzünüze dairesel hareketlerle dört beş dakika masaj yaparak sürdüğünüz zaman hem oluşmuş olan ölü hücre tabakasının atılmasını sağlayabilir hem de dolaşımı hızlandırarak hücrelerin okside olmasını engelleyebilirsiniz.
Evlerinizde de tuzu inceltilmiş hale getirebilirsiniz.


Yorumlar