Yemek odası dekorasyon fikirleri

Yemek odası dekorasyon fikirleri ve örnekleri
Yemek odası dekorasyon fikirleri ve örnekleri yazımızda...



Salonu süsleyen dekorlardan biri yemek odası fikridir. Yemek odası için özel bir oda yerine genelde salon da yemek masaları düzenlenir. Salonun bir bölümü oturulacak bölüm bir tarafı da genel olarak yemek bölümü olarak kullanılır.

Yemek odası dekorasyon fikirleri

Yemek masasını salonun renk ve uyumuna göre seçmeye özen gösterin. Ayrı bir bölüm gibi düşünülsün istiyorsanız renkli duvar kağıdı ile ayrımı yapabilirsiniz. Salonun şekline göre masanın da biçimini ona göre almayı deneyin.
Yemek odası dekorasyon fikirleri 2
Yuvarlak bir salon için masanızı yuvarlak alın. Salonun büyüklüğü de alacağınız mobilyalar için önemlidir. Eğer salonunuz küçük ise alacağınız yemek masası katlanabilir ya da belli boyutta olması çok önemlidir.
Yemek odası dekorasyon örnekleri 2
Mobilyaların tarzı, yapılan döşemeler, mobilyaların cilası tüm eşyalar ile uyum içinde olması gerekir. Yemek masasının sandalyesine kadar her şey renk uyumu içinde olmalıdır ki, bütünlük odaya girildiğinde hissedilebilinsin. Artık her şeyin bir kolaylığı var normalde küçük görünen masaların yandan uzatmaları sayesinde kalabalık misafirlerinizi rahatlıkla ağırlayabilirsiniz.
Yemek odası dekorasyonu
Salonun yemek bölümünde en önemli detaylardan biri de ışıklandırma sistemidir. Dilerseniz yemek bölümünü loş bir ışıkla ışıklandırabilirsiniz. Romantik bir hava katacaktır. Dilerseniz şamdan ile de aydınlatma yapabilirsiniz. Salon da yemek bölümünün olduğu bölüme büyük bir ayna asarak ışığa derinlik kazandırmak da mümkündür. En çok tercih edilen yemek takımları ahşap olanlardır. Hem kullanımı hem de görünümü yönünden çok beğenilenler arasında yer alıyor.

Yorumlar