Bebek bakıcısı seçerken nelere dikkat edilmeli?

Dadı
Bebek bakıcısı seçerken nelere dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgiler içeren yazımız yayında...

Bebek bakıcısı seçerken nelere dikkat edilmeli?

Bebek bakıcısı konusu, hemen her anne babayı tedirgin eden bir konudur. Kimse bebeğini bir başkasına emanet etmek istemez. Ancak bazen hayatın getirileri sonucunda bu mecburiyet doğabilir. Bebek bakıcısı tutmaya karar verildiğinde, öncelikle aile fertlerine bir danışılmalıdır. Ebeveynlerden birinin akrabası bebeğe bakabilecekse, bir yabancıdan daha mantıklı bir çözüm olacaktır. Ancak bu mümkün değilse bebek bakıcısı arayışına girilebilir.

Doğru bebek bakıcısını bulmak

Bebek bakıcısını bireysel olarak aramak pek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Hiç tanınmayan birinin bir ilan vasıtası ile gelmesi ve ardından ona bebeğin emanet edilmesi biraz çılgınca olacaktır. Kimse bebeği için bu riski almamalıdır. Bu nedenle, bakıcı konusunda profesyonel hizmet veren şirketler araştırılmalıdır. Bunlar arasında en güven veren ile irtibata geçmekte yarar vardır. Önerilen dadı ile yüz yüze bir görüşme yapılmalıdır. İlk izlenim çok önemlidir. İstenilen enerji yakalanmadığından bir sonraki adayla tanışmakta fayda vardır.
Bir bakıcıda karar kılınır gibi olduğunda, bu bakıcının önceki referansları istenmelidir. Bu referanslarla mutlaka görüşme sağlanmalı ve merak edilen konular sorulmalıdır. Olumlu ve tatmin edici yanıtlar alınırsa, bakıcı işe alınabilir. Ancak bakıcı çalışmaya başladıktan sonra da iyi gözlemlenmelidir. Bebeğe yaklaşımı ve davranış biçimi dikkatle izlenmelidir. Eğer mümkünse eve kamera konulmalı ve bu sayede bebeğin güvenliği maksimum seviyeye getirilmelidir. Bakıcının işe başlamasından sonra bebeğin davranış biçimlerinde değişim olursa yakın takibe alınmalıdır.
Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise bakıcının geldiği kültürün önemidir. Örneğin yabancı uyruklu bir bakıcının kendine göre adetleri ve bir çocuk yetiştirme biçimi olacaktır. Bu tarz ebeveynlere uymayabilir. Bu konuda kültürel ayrılıklar çok fazladır. Dikkate alınması gereken bu konuda da gerekirse dadı adayına sorular yöneltilmeldir.

Yorumlar