Çalışan kadınlar için pratik yemek tarifleri 2

çalışan kadınlar için pratik yemek tarifleri
Çalışan kadınlar için pratik yemek tarifleri sunduğumuz yazı dizimizin ikinci yazısında; tas kebabı, karagül tatlısı ve çiçek poğaça tarifini bulabilirsiniz...
tas kebabı

Tas kebabı tarifi

Tas kebabı tarifi malzemeleri

600 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
4-5 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
patatesleri kızartmak için bol sıvı yağ

Tas kebabı tarifi yapılışı

600 gr kuşbaşı doğranmış dana etini sulanıp suyu kuruyana kadar kavurun. Kavrulan ete 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 adet ince doğranmış soğanı ilave edip karıştırın soğanlar da kavrulunca 1 yemek kaşığı un ilave ederek karıştırın. 2 yemek kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı salçayı ilave ederek tereyağ eriyene kadar karıştırın. Üzerini 1 cm kadar geçecek şekilde kaynar su ilave edip 25-30 dakika kaynatın.
Derin bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra yemeklik doğranan 4-5 adet orta boy patates ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek kızartın. 25-30 dakika kaynayan tas kebabına; 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve kızarttığınız patatesleri ilave edip karıştırıp servis edebilirsiniz.
Karagül tatlısı

Karagül tatlısı tarifi

Karagül tatlısı tarifi malzemeleri

1 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un

Karagül tatlısı tarifi muhallebi malzemeleri

2,5 su bardağı süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağ

Karagül tatlısı tarifi yapılışı

Derin bir kaba 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı şekeri ilave ederek çırpma teliyle çırpın ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı un ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Hamuru tavaya kepçeyle az miktarda döküp kepçenin altıyla baskı yaparak tavava yayın.(küçük bir yuvarlak oluşturun) Tavada kalan yerelere de aynı şekilde tavayı doldurun. Hızlı bir şekilde tek taraflı pişecek parçaları spatulayla tavadan alın. Parçaların kurumaması için üzerini bir kapla kapatın.

Karagül tatlısı tarifi muhallebi yapılışı

2,5 su bardağı süt, yarım su bardağı un ve yarım su bardağından biraz fazla şekeri tencereye koyup karıştırarak kaynatın. Kaynamaya doğru 1 paket vanilya ve 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 3 dakika daha karıştırarak kaynatıp ocağı söndürün.
3 parça kızartılmış hamuru aşağıda gösterildiği şekilde koyup hazırlanan muhallebi ve kremşanti koyarak yuvarlayın ve ortasından kesin.
 Karagül tatlısı tarifi hazırlanış
Gül şekli verilen tatlının altına bir parça kızartılmış hamura yaprak şekli vererek üzerine krem şanti sürün ve hazırladığınız gül şeklindeki tatlıyı üzerine yerleştirin. Yaprakların açıkta kalan kısmını kıyılmış antep fıstığı, göbeğine ise hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Patates köftesi

Patates köftesi tarifi

Patates köftesi tarifi malzemeleri

1 orta boy patates
1 adet yumurta
1 küçük soğan
İnce doğranmış 1 tutam maydanoz
3 yemek kaşığı un
Bir miktar tuz
Kızartma işlemi için sıvı yağ

Patates köftesi tarifi yapılışı

1 orta boy patatesi derin bir kaba rendeleyin. Üzerine 1 küçük soğanı rendeleyin ardından içine 1 adet yumurta kırın ve malzemeleri elinizle iyice yoğurun. 3 yemek kaşığı un ve yeteri kadar tuz ekleyerek yoğurmaya devam edin. İnce doğranmış 1 tutam maydanozu ilave ederek yoğurduktan sonra yoğurma işlemini bitirin.
Önceden ısıttığınız kızartma tavanızda hafif şekil verdiğiniz köfte harcınızı pişirin. Kızaran köfteleri yağını çekmesi için servis tabağına peçete sererek alabilirsiniz.
Yaklaşık 30 dakika gibi kısa sürede 3 tarifi de bekleme zamanlarında ayrı iş yaparak hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun...

Yorumlar