Çocuğunuz için öğretmeni ile ne sıklıkla iletişime geçersiniz?

kız çocuğu
En kıymetli varlığınız çocuğunuzun okul durumunu ne sıklıkla kontrol etmeniz gerektiğini incelediğimiz çocuğunuz için öğretmeni ile ne sıklıkla iletişime geçersiniz? Yazımız yayında...
Tüm ailelerin en kıymetli varlıkları çocuklarıdır. Ailelerin en değerli ve en özel varlıkları olan çocuklar; aileleri tarafından öğretmenlerine emanet edilmektedir. Evlerinde gözleri gibi baktıkları çocuklarının, okulda da mutlu olduklarını bilmek; ailelerin en çok istedikleri durumdur. Bu nedenle çocuklarınızın öğretmeni ile irtibat halinde bulunmanız çok önemlidir.
sınıfta öğrenciler ve öğretmen

Çocuğunuzu iyi tanıyın

Aileler genellikle çocuklarının her özelliğini bilmekte; onlarla yakından ilgilenmektedir. Aynı durumun çocuğun öğretmeni tarafından sağlanması her zaman mümkün değildir. Eğer ki çocuk biraz da çekingen bir karaktere sahip ise bu tanıma durumu daha da zor bir hal alacaktır.

Çocuğunuzun öğretmeni ile görüşün

Çocuklarının öğretmenleri ile sık görüşen aileler, öğretmenleri daha düzgün bir şekilde yönlendireceklerdir. Bu durum da özellikle çekingen çocukların isteklerinin öğretmen tarafından fark edilmesini sağlayacaktır. Böylelikle öğretmen, çocuk ile daha etkili biçimde bir iletişim kuracaktır. Siz çocuğunuz için öğretmeni ile ne sıklıkla iletişime geçersiniz?
öğretmen ve öğrenciler

Aile ve öğretmen karşılıklı yardım içinde olun

Çocuğunun öğretmeni ile sık vakit geçiren ailelere, öğretmenlerin de yardımı olacaktır. Zaman zaman da öğretmen aileyi yönlendirecektir. Çünkü bazı çocuklar evde çok farklı özellik gösterirken; ailesinin yanından ayrıldığında daha farklı özellik gösterebilmektedir. Bu durumu tespit edip aileye bildirecek kişi ise öğretmenden başkası değildir. Bu noktada aileler, öğretmenin söylediklerini her zaman dikkate almalıdır. Genellikle çocukta olumsuz bir şey gözlemleyen öğretmenler, bu durumu aile ile paylaştığında; ailelerin kabul etmediği görülmektedir. “Benim çocuğum bunu yapmaz” düşüncesi çocuğa en fazla zarar verebilecek düşüncedir. Evde aile yanında gayet olumlu davranışlar sergileyen çocuklar; yanlış arkadaşlarla vakit geçirme nedeniyle; dışarıda çok farklı davranışlar sergileyebilmektedir. Çocuğunun öğretmenleri ile sık vakit geçiren aileler; bu durumu erken tespit ederek gerekli önlemleri alabilirler. Her ne kadar çocuğunuza güvenseniz de çocuğunuzun her zaman yanlış yapabileceğini unutmamak gerekir.

Yorumlar