İdeal anne nasıl olmalı?

anne bebek
Annenin görev ve sorumluluklarını aktarıp, ideal anneyi tanımlayan yazımız anne adaylarına da öneriler sunmaktadır...

anne çocuk

Anneliğe Hazır mısınız?


Annelik kutsal olduğu kadar meşakkatli bir yoldur. Eğer bu yola çıkmaya eşiniz ve siz ruhen ve madden hazır değilseniz çıkmamalısınız. Uykusuz gecelere, hastalıklara, inatlaşmalara, yorgunluklara, kendinize ayıramayacağınız özel zamanlara hazırsanız anneliğe hazırsınız demektir. Bunun yanında sizin sevginizi sürekli isteyen minicik eller, gözler, mis kokular da sizi beklemektedir.

anne çocuk sevgi

İdeal anneyi tanımlayınız?


Bu kavram, toplumdan topluma ve aynı toplum içinde yaşanılan çevreye göre çok değişiklik gösterir. Aslında ideal olmaya çalışmaktan ziyade çocuğunuzun isteklerine kulak vermek, onunla bütün olmak ve onu anlayabilmek çok önemlidir. Hiç kızmayan, ya da kural koymayan sürekli çocuğunun isteklerini yapan bir anne ideal olmadığı gibi, çok fazla kural koyan bir anne de ideal anne değildir. Her çocuk ve her anne birbirinden farklıdır. Ancak her çocuğun kendini daha güvende hissedebilmesi için bir miktar kurala ihtiyacı vardır. Anne şefkati kadar, yeterli kural ve disiplin de çocuk için önemlidir. Tabi bu kuralları koyduğunuzda bunları esnetmemek gerektiğini de unutmamalısınız. Kuralı ceza ya da ödül yöntemiyle uygulatmak yerine her seferinde sabırla uyararak öğretmelisiniz.
neşeli anne kız

Zamanla bu kuralların oturduğunu göreceksiniz. Çocuğun kendini daha huzurlu hissetmesi için evde mutlaka bir düzen olmalıdır. Uyku düzeni, yemek düzeni, banyo düzeni gibi. Ve tabi ideal annenin de kendine zaman ayırmaya ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Çünkü hiç bir anne tüm enerjisini çocuklarına verir ve kendine zaman ayıramazsa önünde sonunda patlamalar kaçınılmaz olacaktır. Bu bazen çocuklara yönelik, bazen de eşlere karşı olabilir. Bu da aile ilişkilerinizi yıpratır.
Çocuğunuzun ruhsal gelişimini olumsuz etkiler. İşte bu noktada babalara ve aile büyüklerine görev düşmektedir. Annenin kendine özel zamanları için babanın büyük desteğine ihtiyacı vardır. Düzenli olarak çocukla ilgili görevlere katılan baba anneye zaman yaratmış olur. Anneanne ya da babaanne de devreye girerek anne ve babanın birlikte zaman geçirmesine yardımcı olabilirler.

Yorumlar