İkinci el alışverişin faydası nedir?

İkinci el alışveriş
Bu yazımızda ikinci el alışverişin faydası nedir sorusuna cevap arayacağız...
Ülkemizde son dönemlerde trend olmaya başlayan ikinci el alışveriş batı dünyasında önemli bir pazar oluşturmaktadır. Özellikle sürdürülebilir bir kalkınma ve dünyamız için malzemelerin yeniden kullanılması oldukça önemlidir. Peki, Avrupa ve Amerika’da büyük bir alışveriş pazarı oluşturan ikinci el alışverişin faydası nelerdir?

Hem Alıcının Hem De Satıcının Yüzünü Güldürür

İkinci el alışverişin faydası nedir sorusuna verilecek ilk cevap mağaza, dükkan ve alıveriş merkezi gibi yerlerden çok yüksek fiyata alacağınız ihtiyacınız olan bir malı ekonomik gücünüze uygun ihtiyacınız kadar olan kısmını almanıza olanak tanır. Burada hem satıcı hem de alıcı söz konusu maldan kar eder. Özellikle araba yedek parçaları ve beyaz eşya bu sektörde en önde gelen lokomotiftir.

sürdürülebilir kalkınma 

Geri Dönüşüm Sağlayarak Ülke Ekonomisine Katkıda Bulunur

Sürdürülebilir bir kalkınmada ikinci el alışverişin faydası nedir diye sorulabilir. Ekonomisi dışa bağı ülkeler için ikinci el alışverişin yaygınlaşması ülkenin ithalat ve ihracat dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Sıfır alınacak olan bir otomobil bir ülke için döviz kaybı oluştururken aynı otomobilin ülke içindeki ikinci elinin alınması bu değerin ülkede kalmasını sağlar. Bu gibi durumlar üst üste konduğunda ülkeler için ciddi miktarda kazanç demek olmaktadır. Ayrıca aynı durum bireyler içinde geçerlidir.

Toplumsal İletişimin Artmasına Yardımcı Olur

Toplumdaki her birey bir organizmanın parçası gibidir. Onlar arasındaki ilişki ne kadar kuvvetli olursa bu organizma o kadar sağlam olur. Genel olarak ikinci el alışverişlerinin faydası nedir diye sorulursa bireyler arası dayanışmayı da artırdığı ifade edilebilir. Çünkü ikinci el alışveriş gelirlerinin büyük bir kısmı yardım kurum ve kuruluşlarına bağışlanmaktadır. Bu bağışlar ile toplumsal dayanışma artmakta ve yardımlaşma duygusu en üst seviyeye çıkmaktadır. Umarız sizde ikinci el alışverişi tercih eder kendinize, ülkenize ve toplumunuza katkıda bulunursunuz.

Yorumlar