Kadife pasta tarifi

Kadife pasta tarifi
Yemek tarifleri nde sırada Kadife pasta tarifi var, şimdiden afiyet olsun...

Kadife pasta tarifi

Kadife pasta tarifi malzemeleri

6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2,5 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Kadife pasta tarifi krema malzemeleri

Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım litre süt
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un

Kadife pasta tarifi yapılışı

Derin bir kaba 6 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri koyarak bem beyaz köpük olana kadar blenderdan 10 dakika kadar geçirin. Karışıma 2,5 çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı ılık su ekledikten sonra 2 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyin
Karışımı dışardan içeri doğru tek yönde karıştırın. Karışımın 1/4'ünü ayrı bir kaba alıp içerisine 3 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı süt ekleyin ve kakao tamamen yenene kadar iyice karıştırın.
Pasta kalıbını yağladıktan sonra orta noktasına 2 yemek kaşığı sade hamuru, 1 yemek kaşığı kakaolu hamuru hamurlar bitene kadar üst üste koyun. Dengesiz kabarmaması için masadan 2-3 cm kaldırarak bir kaç defa bırakın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Kadife pasta tarifi krema yapılışı

Derin bir tencereye yarım litre süt, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, yarım su bardağı şeker ve 1 paket vanilyayı ekleyerek ocağa alın. Çıpma teliyle karıştırarak kaynatın kaynayıp koyulaşan kremaya 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edin. Tereyağ eriyene kadar kaynatıp, ocağı kapatarak kremayı soğumaya bırakın.

Kadife pasta tarifi son dokunuşlar

Pişen ve soğuyan keki kalıptan çıkartın. Üstten, kabaran kısımdan 1 cm kadar tıraşlayın.Keki enlemesine 3 eşit parçaya ayırın. (Bu işlem için kenarları bıçakla çizdikten sonra ip yardımıyla kesebilirsiniz) Üzerinden aldığınız kısmı rondodan geçirin ve üzerine 2 yemek kaşığı hindistan cevizi ilave edin ve karıştırın. Düz bir tabağa pasta kalıbını yerleştirip en alta ilk kek parçasını koyun. Hazırladığınız kremanın yarısını kekin üzerine döküp yayın. İkinci katı yerleştirerek kalan kremayı döküp son katı yerleştirin ve kalıptan çıkartın. Üzerine hazırladığınız kek kırıntısı ve hindistan cevizi karışımını ekleyin ve dolapta 1 saat kadar dinlendirin.
Afiyet olsun...

Yorumlar