Kas gelişimi için faydalı besinler

sporcu kadın

Gerek büyüme çağında ki çocuklar gerekse sporcular için kas gelişimi çok önemli bir konu, konu ile ilgili kas gelişimi için faydalı besinler yazımızda sunuyoruz...

muz

Muz

Muzun, geleneksel olarak, iyi bir vitamin ve temel besin kaynağı olduğu bilinmektedir. Kas yapımı için sporcuların en çok tükettikleri meyvelerden olan muz; depresyon, adet öncesi sendromu (PMS) ve mevsimsel duygulanım bozukluğu gibi rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı olabileceği iddia edilmiştir. Bu iddiaları destekleyen somut bir bilimsel kanıt bulunmamakla birlikte, yukarıda bahsedilen rahatsızlıklardan mustarip pek çok kişi, diyetlerine muz ekleyerek durumlarında iyileşme sağladığını bildirmiştir.
kırmızı et

Kırmızı et

Kırmızı et, sağlıklı bir yaşam için hayati önem taşıyan tüm besin maddelerini içerir. Hayati metabolik işlevleri yerine getirmek için vücudunuzun gereksinim duyduğu bir takım önemli besinleri içeren kırmızı eti düzenli yemek pek çok açıdan bireye yarar sağlar.
Kırmızı et, hayati metabolik işlevleri yerine getirmek için vücudunuz tarafından ihtiyaç duyulan bir takım önemli besinleri içerir. Bunlar proteinler, yağ, vitaminler ve minerallerdir. Tüm bu besinler size enerji sağlamakta ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olmakla birlikte , kas gelişimi için katkı sağlamaktadır..
balık

Balık

Sağlıklı bir alternatif olan balık eti sadece lezzetli değil, aynı zamanda bedeninizin en iyi şekilde çalışması için birçok temel besini sağlar.
Kardiyovasküler hastalıklardan mustarip olanlar için balık tavsiye eden beslenme uzmanları; çocuk hastalıklarından, prostat sorununa kadar pek çok hastalıkla mücadele etmek için haftada bir, uygun miktarda balık yemeyi önermektedir.
yumurta

Yumurta

Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan bütün besin ögelerini içeren yegane besindir.
Yumurta A, D, E ve B grubu vitaminler başta olmak üzere çoğu vitaminleri de önemli oranda içermektedir.
Yumurta, insan vücudunun düzgün işleyişi için gerekli olan gerekli amino asitlerin çoğunu sağlar.


Yorumlar