Kavitasyon ile zayıflama

Kavitasyon
Kavitasyon ile zayıflama ilgili yazımız yayında...

Kavitasyon ile zayıflama

Kavitasyon, yakınında bulunan organları ve hücreleri etkilemeksizin yağ hücrelerini ve selülitleri parçalamak için ultrason ve radyo dalgalarını kullanan bir yöntemdir. Bozulmuş yağ hücreleri daha sonra sindirim sistemi yoluyla doğal olarak işlenir. Cerrahi yağ kaybı tedavilerinin aksine, Kavitasyon yönteminde herhangi bir ağrı, yara izi, kanama görülmez. Aynı şekilde, tedaviden sonra da bir iyileşme süreci geçirilmez.

Kavitasyon yöntemi nasıl çalışır?

Uygulama sırasında bir teknisyen düşük seviyeli ultrasonik dalgaları cilde ileten bir el aleti uygulayacaktır. Her uygulama vücutta belirlenen bir hedef bölge içindir. Bölgelerin gerekli dalga şiddetleri farklılık gösterebilir. Sıkıştırma-genişleme uyarıları veren bu alet, kavitasyon sürecinde yağ hücrelerini parçalayan şok dalgaları üretir. Bu dalgalar büyür ve çarpışır. Çarpışma sonucunda yağ hücreleri parçalanır ve sindirim sistemine gönderilerek kullanılır. Atık maddeler de daha sonra karaciğer yoluyla işlenerek ter ve sindirim yoluyla vücuttan atılır.

Bir seansta ne kadar alana tedavi uygulanır?

Bir saatlik bir tedavi, vücudun orta büyüklükte bir alanını (göbek, iç veya dış kalçalar, kalçalar veya sırt gibi) kapsayabilir. Çene veya üst kol gibi daha küçük bölgeler bu ana bölgelerle birlikte tedavi edilebilir. En yüksek verim için aynı bölgedeki çoklu tedaviler önerilir. Her bölgenin gerekli seans sayısı aynı olmayabilir. Bu sebeple, ayrı bölgeler için ayrı tedavi uzunlukları belirlenmelidir. Haftada 3 seanstan fazlasına katılmak önerilmez.

Herkes bu yöntemi kullanabilir mi?

Tedavinin tamamen etkili olabilmesi için sağlıklı bir vücut gerekir. Bu yüzden orta derecede kilolu hastalarda aşırı kilolu hastalara göre daha çok sonuç gözlenir. Kavitasyona girebilmek için hastalar gebe olmamalı, kalp piline veya metal implantlara sahip olmamalıdır. Yine de tedavinin uygulanabilirliğini anlamak adına öncesinde bir doktora görünmek en doğrusu olacaktır.

Kavitasyon fiyatları

100 TL'den başlayan fiyatlarla kavitasyon işlemi yaptırabilirsiniz.

Yorumlar