Kombinlerde iki zıt renk nasıl kullanılmalı?

kombin seçimi
Kombinlerde iki zıt renk nasıl kullanılmalı? Sorusuna cevap aradığımız yazımız yayında...
Baharın göz kırptığı şu günlerde tüm markalar yeni kreasyonlarını görücüye çıkarırken, vitrinler cıvıl cıvıl renklerden oluşan kombinlerle yazın müjdecisi gibi. Geleneksel bir moda anlayışınız varsa, bu renk cümbüşü reyonlardan canlı renk bir pantolon seçip üzerine de beyaz ya da bej renkli bir bluza eliniz gidiyor olabilir. Ancak farklı olmak ve stilinizi konuşturmak istiyorsanız, risk alarak alışılagelmişin dışına çıkmanız gerekir. Elbette zıt renkleri bir araya getirerek uyumsuzluktan uyum yaratmak çok da kolay bir şey değil. Zira yanlış renk seçimiyle stil sahibi olacağım derken rezil de olabilirsiniz. Bu nedenle de bazı küçük ayrıntılara dikkat etmeniz gerekir.
kombin ve renk

Kombinlerde iki zıt renk nasıl kullanılmalı?

Renkler üç ana gruba ayrılır.

Birincil renkler

Mavi, kırmızı, sarı; birincil renklerin karışımlarından doğan

İkincil renkler

Yeşil, turuncu, mor ve ;

Üçüncül renkler

Bordo, turkuaz, çivit ve dore gibi. Eğer amacınız kontrast yaratarak iyi bir kombin yapmaksa, her renk grubundan bir renk alarak işe başlamalısınız. Örneğin birincil gruptan maviyi, ikincil gruptan yeşili alarak göze hitap eden kontrastlar yaratmanız mümkün.
kombinde zıt renk

Baskın Renginizi Belirleyin!

Kendinize kılavuz olarak tek bir baskın renk seçmeniz. Yani mor rengini baskın seçtiyseniz, maviyi her hangi bir aksesuarınızda, çantanızda ya da ayakkabınızda kullanmalısınız. Eğer zıt renklerin her birinden büyük parçalar kullanırsanız, kombininiz oldukça yorucu olacaktır ve insanlar size bakarken nereye odaklanacağını şaşıracaktır.

Zıt Renk Geçişlerini Yumuşatın

Kombininize üçüncü bir renk sokmak istiyorsanız, iki rengin geçişinin yumuşamasını sağlayacak siyah ya da beyazdan yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Üçten fazla renk kullanmaktan mutlaka kaçının. Daha açık tonlu parçaları üst bedeninizde kullanarak yüzünüzün daha aydınlık görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu tip zıt renklerden oluşan kombinlerde takılarınız mutlaka sade olmalıdır.

Yorumlar