Maden suyunun cilde faydaları

Maden suyunun cilde yararları
Maden suyunun cilde faydaları yazımızda...
Maden suyunun içinde bol miktarda silisyum yer almaktadır. Bu sayede gözenekleri sıkılaştırır ve cildinizi daha sağlıklı hale getirir. Özellikle hem vücudunuzu hem de cildinizi toksinlerden arındırmaktadır. Günlük cilt bakım rutininizde maden suyunu muhakkak eklemelisiniz.
Maden suyu ile sodanın farkı vardır. Maden suyu karbondioksit dışında mineral bakımından çok çok zengindir. Fakat soda da sadece suda çözünmüş karbondioksit vardır. Bu yüzden tüketirken de cildinize veya saçlarınıza uygularken de muhakkak maden suyu kullandığınıza dikkat etmelisiniz.
Cildinizi makyajdan veya gün içerisinde birikmiş kirlerden arındırdıktan sonra nemlendirici krem öncesinde tonik olarak kullanılabilir. İsterseniz direk uygulayabilirsiniz isterseniz pamuğa bir miktar dökerek yüzünüzü bununla temizleyebilirsiniz. Ayrıca mimik çizgilerini de giderebilme özelliği olan maden suyu ufak çizgileri tedavi edebilmektedir.
Ciltteki lekeler için veya akneler içinde tedavi amaçlı maden suyu kullanılabilir. Bunun için bir miktar maden suyuna birkaç damla limon damlatılarak cilde uygulanabilir. Lavantayla veya gül suyuyla zenginleştirerek, bir miktar da elma sirkesi ekleyip mükemmel ve doğal bir tonik elde edebilirsiniz. Buz kalıplarına maden suyunu koyup dondurabilirsiniz. Soğuk cildi canlandırır. Maden suyundan oluşan buzlar ise iki kat faydalıdır. Hem maden suyunun minerallerini alırsınız hem de buz sayesinde cildinizi canlandırabilirsiniz. Bunu yaparken cilt tipine göre buz küplerini zenginleştirebilirsiniz. Eğer kuru bir cildiniz varsa süt, yağlı veya karma bir cildiniz varsa da badem yapı ekleyebilirsiniz.
Selülitler için de maden suyu kullanılabilir. Maden suyu ile masaj birleşiminden oluşan kürler selülitleri azaltabilmektedir. Fakat maden suyu alırken mutlaka içinde nitrit ve amonyak olmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Aromalı maden suları yararlı değildir. Kılcal damarlara sahip bir cidiniz varsa buz küplerini tercih etmemelisiniz. Aşırı yanmalar meydana geliyorsa maden suyu direk uygulanmamalıdır. Gazı gitmesi için bir süre beklenmelidir.

Yorumlar