Oyunların kişisel gelişim üzerindeki etkisi nedir?

topla oynayan çocuklar title=
Oyunların kişisel gelişim üzerindeki etkisi nedir? Yanıtı yazımızda...
Oyun kelimesini okuyunca hemen herkesin aklına çocuk gelir. Bilinçaltımız bize '' Çocuklar, yetişkinlere göre daha fazla oyun oynar.'' der. Haksız da sayılmaz aslında. Oyunlar ve çocuklar arasındaki bağıntıyı anlamak aslında oyunun ne olduğunu tam anlamıyla bilmekten geçer.
Oyun bir çocuğa kendi güvenli bölgesinden çıkıp risk alma, yaratıcı düşünme ve hayal gücünün sınırlarını zorlama imkânı sunar. Çocuklar eğlenirken öğrenirler. Gerçek dünyanın işleyişi ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olurlar ve insanlar arası rekabet bilincini de edinirler. Gerek eskisi gibi sokaklara çıkıp top koştursun, gerekse de teknolojinin yeni nesile getirdiği tabletler veya bilgisayarlardan oynasın ama mutlaka oyun oynama ihtiyacı duyacaktır; özellikle ebeveynlerin anlaması gereken en önemli şey çocuklarının oyun oynaması gerektiğidir.
öğretmenleriyle oyun oynaya çocuklar
İnsan oyun oynarken kendini mutlu hisseder. Mutlu bir insanın hayata karşı bakışı, mutsuz bir insana göre çok daha iyi olacağı aşikar. Çocuğunuzun hayatın her anında mutlu olması size de pozitif yönde etki eder. İnsan mutluluğu tabii ki başka yollardan da elde edebilir ama çocukların bilinç altında her zaman kodlu olan şey oyunun insana neşe verdiği düşüncesidir. Peki, biz yetişkinler hali hazırda beynimiz bize oyun oynamanın mutluluk vereceği mesajını veriyorken neden oynamıyoruz?
bilgisayar oyunu oynayan çocuklar
Oyun oynamak kısıtlanmaması gereken bir aktivitedir. Gün içinde yaptığınız önemli işler. Yetişilmesi gereken toplantılar arasında değil oyun oynamak, oyun için vakit ayırmaya çalışmak bile düşünülemez bir yetişkin için. Oysaki aynı kişi iki gün sonra yoğun stres altında olduğu için işlerindeki verimliliğin düştüğünden şikâyet edecektir. Peki, stresi hayatınızdan silip atamaz mıyız? Maalesef bu daha mümkün değil. Stres hayatınızın kaçınılmaz bir parçası olarak her zaman karşınıza çıkacak. Gerek 15 yaşında gerekse 75 yaşında hayatınızın bir kısmı olacak. Önemli olan stresinizi nasıl yönettiğinizdir. Oyun oynamak, müzik dinlemek gibi aktiviteler stres ile başa çıkmanızı sağlar. Şimdi çocukların neden daha dertsiz olduklarını anlıyorsunuz değil mi? Sonuçta gol atmayı ya da bölümü geçmeyi kendine odaklamış bir çocuğun kararlılığına sahip olmak herkesin isteyeceği bir şeydir. İster mutluluğunuz için ister stresinizi kontrol etmek için oynayın, ama mutlaka oynayın.

Yorumlar