Tüp bebek başarısı neye bağlıdır?

tüp bebek
3 yazılık tüp bebek serisinin ilk iki yazısında tüp bebek tedavisi süreci ve ücretleri ve tüp bebekte düşük yapma ihtimali yüksek midir? yer almıştı, serinin üçüncü ve son yazısında tüp bebek başarısı neye bağlıdır? Sorusuna yanıt arıyoruz...

Her ailenin çocuk özlemi isteği vardır. Bazen bu isteğe kavuşmak için bazı dolaylı yolları denememiz gerekir. Bunlardan bir tanesi de tüp bebek tedavisidir. Tüp bebek tedavisi günümüzde en sık başvurulan yöntemlerin başında gelmektedir. Gerekli koşullara uyulduğunda da tamamına yakın şekilde başarı elde edilebilmektedir. Peki tüp bebek tedavisinin olumlu sonuçlanabilmesi, başarıya ulaşabilmesi için nelere dikkat edilmeli, hangi koşullar sağlanmalı? Şimdi bunları inceleyelim.

Yaş faktörü

Tüp bebek tedavisinin başarılı sonuçlanabilmesi konusunda en önemli faktörlerin başında anne adayının yaşı gelmektedir. Anne adayının yaşı ne kadar genç olursa başarı oranı da o kadar yüksek olur. Genellikle 35 yaş üstü kadınlarda tüp bebek tedavisinde başarı oranı düşmektedir.

Sağlıklı bireyler

Erkek üreme hücresinin ve kadın yumurtalıklarının sağlık durumu da tüp bebek tedavisini etkileyen en önemli faktörler arasındadır. Anne ve baba adayının üreme sistemlerinin mümkün olduğunca sağlıklı olması, doğru ilaçlar ve destek ürünler kullanılarak en kaliteli hale gelebilmeleri için çalışılmalıdır.

Doğru sağlık merkezi

Tüp bebek yapılacak merkezin donanımı ve tedaviyi yapacak olan doktorların deneyimi de tüp bebek tedavisinin başarısını etkileyen önemli faktörler arasındadır.

Psikolojik durum

Anne ve baba adayının psikolojik durumu da aslında tedavi sürecinin başarısını çok etkileyen faktörler arasındadır. Bu madde genellikle ihmal ediliyor. Anne ve baba adayları birbirlerine destek olmayı veya ihtiyaç varsa özel destek almayı ihmal etmemelidirler.

Geçmiş düşük gebelik

Anne adayının daha önce yaptığı düşük gebelik varsa da tüp bebek tedavisinden daha umutlu olunabilir. Düşük yapan kadınlarda tüp bebek tedavisinde başarı oranı daha yüksektir.

Azospermi

Son olarak baba adayında meni örneğinde sperm bulunmaması; azospermi saptanmışsa başarı oranı düşebiliyor.
Bu yazılar ilginizi çekebilir
Tüp bebek tedavisi süreci ve ücretleri
Tüp bebekte düşük yapma ihtimali yüksek midir?

Yorumlar