Çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Çocuk odası dekorasyonu
Çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı? Sorusu pek çok kadının cevabını aradığı bir soru, bu yazımızda çocuk odası dekorasyonuna değineceğiz...
Çocuk odası dekorasyonu aileler için oldukça önemli ve bir o kadar da dikkatli olunması gereken bir konudur. Çocukların vaktinin çoğunun odada geçirdiği düşünülürse, aileler göz zevkinden çok onların rahatça oyun oynayıp hayal kurabileceği, huzurlu uyuyabileceği bir oda dekore etmek üzerinde yoğunlaşmalıdır. Peki, çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı? Eşya seçerken nelere dikkat edilmeli? İşte size bazı fikir ve ipuçları:

Estetik açıdan nelere dikkat edilmelidir?

Oda dekore edilirken çocukların da fikrinin alınması, onların sevdiği renklere, karakterlere yer verilmesi çocukların huzuru ve mutluluğu açısından oldukça önemli bir husustur. Renk konusundaki tercihler göz yormayan, iç açıcı pastel tonlardan yana olmalıdır. Biz farkında olmasak da renklerin psikoloji üzerindeki etkisi fazladır. Gelişim çağındaki çocuklarda ise renklerin etkisi yadsınamaz. Başka bir açıdan odayı bölümlere ayırmak güzel bir fikir olabilir. Örneğin bir çalışma masası, hemen yanında bir oyun alanı. Yatağın karşısında ise çocuğunuzun göz zevkine hitap eden bir kitaplık ve okuma köşesi.

Eşya seçerken nelere dikkat edilmesi gerekir?

Eşya seçerken de dikkatli olunması gerekir. Eşyaların çocuklara zarar vermemesi açısından köşe ve kenarlarının keskin olmamasına dikkat etmek önemlidir. Eşyaların yapımında doğal ve kaliteli maddeler kullanılmış olması gerekir. Zararlı kimyasalların çocukların sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri göz önünde bulundurulursa ailelerin bu konuda seçici olması tavsiyemizdir. Hemen her gün dağılan, her gün temizlik isteyen bir odadır. Eşyalar seçilirken çabuk temizlenebilen, kir tutmayan pratik eşyalar tercih etmek annelerin yükünü biraz da olsa hafifletecektir. Çocuk odası dekore edilirken bütün bu noktalar dikkate alındığında çocuklara rahat nefes alabilecekleri bir yaşam alanı sunmamız mümkündür. Aileler unutmamalı ki; Çocuklarınızın mutluluğu sizin mutluluğunuz.

Yorumlar