Ev dekorasyonunda püf noktalar nelerdir?

Ev dekorasyonu
Ev dekorasyonunda püf noktalar nelerdir? Sorusuna cevaplar içeren yazımız yayında...
Eviniz, günlük hayatın keşmekeşinden sıyrılıp sığındığınız yerdir. Vaktinizin çoğunu evinizde geçirirsiniz. Haliyle herkes içinde mutlu olacağı, huzur bulacağı, keyif alacağı ve rahatlayabileceği bir evin hayalini kurar. İçinde değilken özleyeceğiniz bir evinizin olmasını istiyorsanız, dekorasyon oldukça önemlidir. Kalabalık ve kasvetli bir ev küçük nüanslarla ferah ve aydınlık bir eve dönüştürülebilir. Peki, ev dekorasyonunda püf noktalar nelerdir?

Renkler

Evde kullanılan renkler dekorasyonun temelini oluşturur. Duvarlarda ve zeminde açık renkler kullanılması hem evi ferah ve geniş gösterecektir hem de mobilyalarla uyum yakalanması daha kolay olacaktır. Dar mekanların daha geniş algılanması için de açık renklerden faydalanabilirsiniz.

Aydınlatma

Işık bir mekanın en önemli unsurlarındandır. Odanızı yalnızca avizeyle aydınlatmak yerine başka alternatifler de kullanabilirsiniz. Günümüzde pek çok dekoratif aydınlatma araçları bulunmaktadır. Lambaderler, aplikler, abajurlar kullanarak evinizi hem güzelleştirebilir hem de küçük ışık oyunlarıyla evinizde derinlik algısı yaratabilirsiniz.

Rahatlık

Evet herkes evinin güzel olmasını ister ancak güzellik rahatlığı da beraberinde getirmelidir. Aksi takdirde hiç kimse üzerine oturmak istemeyeceği, sert ama çok güzel görünen koltuklara sahip olmayı istemez. Bu nedenle ev dekorasyonunda estetik kadar konfora da özen gösterilmelidir.

Kalabalıktan kaçının

Hem renk kalabalığı hem de eşyaların fazlalığı ev dekorasyonu için oldukça riskli unsurlardır ve kaçınılması gerekir. Birbiriyle uyumlu renkler seçebilir ve bu belirlenen renklerin dışına çıkmazsanız hoş bir uyum yakalamanız oldukça kolay olacaktır. Bir oda içerisinde üç renkten fazlasını kullanmaktan kaçınmalısınız. Aynı şekilde aksesuarların ve eşyaların fazlalığı, evin içerisinde gözün değdiği her yerde bir şeylerin olması da hoş olmayacaktır. Yeri geldiğinde boş alanlar da dekorasyonun bir parçası olur.

Kendi zevkinizi yansıtın

Dekorasyonun en güzel yanı kişiliğinizi ve zevklerinizi yansıtmasıdır. Misafirleriniz o eve girdiğinde sizi hissedebilmelidir. Küçük dokunuşlarla evinizi yalnızca size özgü hale getirebilirsiniz.

Yorumlar