Evliliğe hazır mısınız?

evlilik
Evliliğe hazır mısınız? Sorusuna cevap yazımızda...
Erken yaşlarda evlilik, her insana cazip gelir. Bu sebeple de 20-25 yaş arası evlilik, ülkemizde oldukça yaygındır. Fakat belli bir yaşa gelen insanlar, evlilik konusunda hem daha karamsardır hem daha seçici davranır. Çevresindeki evli çiftlerin hayatını dikkatlice inceleyen ve yaşanan anlaşmazlıkları yakından gören gençler, evlilik fikrinden her geçen gün biraz daha uzaklaşır. Fakat 30’lu yaşlarına gelen ve evlenmeyi düşünen gençlerin, kendi kişiliklerini ve partnerlerinin davranışlarını sorgulaması gerekir. Çünkü evlilik, benlikten çıkıp daha çok biz olmaktır. Evliliği, uyum içinde götüren çiftlerin genel özellikleri, şu şekilde sıralanabilir;

Evlilik sabır ister

Evlilikte, iki farklı insan uyum içinde yaşamaya çalışır. Çoğu zamanda karakter farkları ve yetiştirilme tarzları nedeni ile şiddetli çatışmalar yaşanır. Oysa evlilik, büyük sabır işidir. Her zaman karşı tarafın düşüncelerine saygı göstermek ama kendi haklarını ezdirmemek önemlidir. Evlilik düşünen kişilerin, ilişkide ne kadar sabırlı davranabildiğini sorgulaması gerekir.
evlilik

Düşünceli insanların evliliği yolunda gider

Karşı tarafın duygularını önemseyen kişiler, evliliği daha kolay yürütür. Bencil insanların evliliği, genellikle ilk yıllarında sonlanır. Ev işlerinin paylaşımı, ailelere eşit değer verilmesi, gibi konular, evliliğin uzun yıllar devam etmesi için gereklidir. Partnerinizin; ailesine, arkadaşlarına ve işine, ne kadar saygı gösterdiğinizi sorgulamanız, partneriniz ile yapacağınız evlilik hakkında ipuçları verecektir.

Evlilikte karşılıklı güven önemlidir

Birçok kadın ‘’seven insan kıskanır’’ düşüncesi ile kıskanç erkek sever. Oysa kıskanç erkek ile evlilik, bir hayli zordur. Giysileriniz, arkadaş çevreniz ve işiniz, her daim gözetim altında olacaktır. Bu durum ise zamanla evliliğin yıpranmasına neden olur. Sevildiğinizi anlamanın çok daha güzel yolları vardır. Sizi düşünen, küçük sürprizler hazırlayan erkek ile yapılan evlilik, uzun yıllar ilk günkü heyecanı ile devam eder.

Aranızdaki sevgi sayesinde nelere katlanabilirsiniz

Evlilik; iyi günde, kötü günde beraberlik demektir. Hiç ummadığınız anda maddi zorluklar yaşayabilir veya büyük bir hastalık ile karşılaşabilirsiniz. Sevdiğiniz insan için yapabileceğiniz fedakârlıkları gözden geçirdiğinizde, umulmadık durumlarla nasıl mücadele edebileceğinizi kavramış olur, evliliğe ne kadar yatkın olduğunuzu anlama imkânı kazanırsınız.

Yorumlar