Saçların daha sağlıklı uzaması için bakım tavsiyeleri

aç bakım
Saçınızın daha sağlıklı uzaması için bakım tavsiyeleri yazımızda...
Saçlarınız en önemli güzellik kaynaklarınızdan birisidir. Ne kadar güzel giyinirseniz giyinin ne kadar güzel makyaj yaparsanız yapın, saçlarınızın rengi ne kadar güzel olursa olsun muhakkak saçların bakımlı olması gerekmektedir. Aksi takdirde kesinlikle bakımlı gözükmeyeceksiniz. Bunun için saçların taramasından, fönüne, boyama sıklığından kullanım şekline kadar her şey önemlidir.
Özellikle saçlarına sık sık fön çektiren, sıcak şekillendirme uygulayan, sık sık renklendiren kişilerin saçlarına çok çok daha iyi bakması gerekmektedir. Eğer bu uygulamalar yapılıyorsa saçlar hızlı uzasa dahi çok çabuk kırılacaktır ve bu sebepten ötürü saçlar sürekli kestirilmek durumunda kalınacaktır. Bu yüzden saçların sadece uzaması değil sağlıklı uzaması gerekmektedir. Sağlıklı uzatmak için öncelikle saç derisine yapılan bakım çok önemlidir. Yağlarla, maskelerle doğal bakım maskeleri yapılmalıdır. Öte yandan saçlar kuruyken veya banyodan hemen sonra sık aralıklı taraklar ile taranmamalıdır. Saçların uçlarını sürekli nemli tutacak kremler veya yağlar kullanılmalıdır. Banyo yaparken kafa dersine kesinlikle kaynar su dökülmemelidir. Sülfatsız şampuanlar tercih edilmeli hatta eğer mümkünse sadece zeytinyağı veya bıttım sabunu tercih edilmelidir.
Saçlara günlük, haftalık, aylık bakımlar yapılmalı ve düzenli bir şekilde saç analiz edilmeli. Dönemlik olarak yağlanan ve kepeklenen saçlara ihtiyacı olan bakımlar yapılmalı. Hindistan cevizi yağı maskesi ve zeytinyağı maskesi dönüşümlü olarak haftada bir yapılmalı. Günlük olarak saçların diplerine parmakların yumuşak yerleriyle masaj yapılmalı. Saçlar sık sık yıkanmamalı en az 2 gün arayla yıkanmalı böylece saç dipleri kendi yağıyla beslenmesi için bırakılmalı. Duş biterken muhakkak soğuk bir durulama suyu yapılmalı ve içine biraz elma sirkesi karıştırılmalı.
Aylık olarak yapılacak bakımlarda yumurta ve balın yanı sıra badem yağı aloavera gibi doğal ürünlerden yararlanılmalı. B, E vitamini ampulleri gibi eczanelerden oldukça ucuza temin edilebilecek ürünler maskelere eklenmeli ve bunlarla da saçlar güçlendirilmeli. Saçlar özellikle kuruyken kesinlikle ve kesinlikle taranmamalı. Tüm gün saçlar bağlı kalmamalı, saçların köklerine sürekli baskı yapılmamalı. Saçlar havalandırılmalı. Unutmayın ki saçlar çok yıkamaktan, yanlış yıkamaktan ve yanlış bakım yapmaktan çabuk yağlanacaktır. Saçlarınızı eğitebilir ve banyo aralığınızı kendiniz belirleyebilirsiniz.

Yorumlar