Hamile pilatesi

Hamile pilatesi
Hamilelik şüphesiz kadınların en önemli dönemi, kadınların bu dönemini rahat geçire bilmesi için önerilen Hamile pilatesi hakkında ayrıntılı bilgileri sizin için derledik...
Son yıllarda, ülkemizde Pilates yapan kadın sayısında artış gözlemlenmektedir. Kasları uzatan Pilates egzersizleri, hamilelik sırasında da oldukça faydalıdır. Fakat hamilelikte Pilates yapmadan önce, doktora danışmak gerekir. Çünkü kanama ve düşük riski olan kadınlara önerilmez. Hamile Pilatesinde, aşırı zorlanmaya neden olan ve karın bölgesine baskı yapan egzersizlerden kaçınmak gerekir. Daha çok kasları güçlendirmeye yönelik egzersizlere ağırlık verilir.

Hamile pilatesi uzman eşliğinde yapılmalıdır

Hamilelik dönemi özel bir dönem olduğu için, yanlış yapılan hareketler, anne karnındaki bebek için sakıncalı olabilir. Bu sebeple hamilelik sürecinde pilates egzersizlerinin, uzman eşliğinde yapılması gerekir.
Hamile pilatesinde; nefes egzersizleri ve doğru duruş egzersizlerine ağırlık verilir. Özellikle germe hareketleri ön plandadır. Yine top ile yapılan egzersizler, destek almanız açısından faydalı olacaktır.
Hamile pilatesinde hangi pozisyonlardan kaçınmak gerekir; karın bölgesine ağırlık bindiren, yüzüstü pozisyondaki hareketlerden kaçınmak gerekir. Bebeğe baskı yapan bu hareketler, düşük riski yaratabilir. Mekik gibi karın kaslarını aşırı çalıştıran hareketler ise hamileliğin 3. ayından sonra önerilmez.

Hamilelik sırasında pilatesin faydaları

Stersten uzaklaştırır

Egzersiz yapmak, vücudun endorfin hormonu salgılamasını sağlar. Endorfin, mutluluk hormonudur. Hamile kadının kaslarını güçlendiren Pilates, stresten uzaklaşmak için de önemlidir.

Kaslar güçlenir

Hamilelik sırasında yapılan Pilates egzersizleri, kasları güçlendirerek, doğuma hazır hale getirir. Özellikle normal doğum yapan kadınlarda, karın kaslarının güçlü olması, bebeği rahat itme olanağı yaratır.

Kilo kontrolü sağlar

Hamilelikte yapılan Pilates, bu süreçte aşırı kilo almayı önler. Her gün 20-30 dakika doğru nefes ile yapılan egzersizler, yağ yakım hızını artırır. Dengeli bir beslenme ile en fazla 12 kilo alarak, doğuma girmek mümkündür.

Beden çabuk toparlar

Hamilelik sürecinde yapılan Pilates, doğumdan sonra bedenin daha kısa süre içinde toparlanması için faydalıdır.

Yanlış duruşu önler

Hamileliğin ilerleyen aylarında anne karnının büyümesine bağlı, yanlış duruş pozisyonları artar. Bu durum ise belde ve boyun bölgesinde ağrılara neden olur. Hamile Pilatesi, kasları çalıştırarak yanlış duruşu önler. Bel ve boyun bölgesinde ağrılar görülmez.

Ödemi önler

Hamileliğin 5. Ayından itibaren, vücutta ödem oluşumu artar. Düzenli yapılan Pilates egzersizleri ise oluşan ödemin kolayca vücuttan atılmasını sağlar.

Kadinsii.com sitesinden alıntıdır: http://www.kadinsii.com/hamileyken-sakinmaniz-gereken-10-sey/

Yorumlar