Hamilelik döneminde güzelliğin 5 şartı

Hamilelik dönemi
Hamilelik döneminde güzelliğin 5 şartını kadın okurlarımız için listeledik.
Hamilelik dönemi heyecanlı bir dönem olmasına rağmen, bedende meydana gelen değişim, anne adayının kendini çirkin hissetmesine ve strese girmesine neden olabilir. Uzmanlar daha sağlıklı bebekler dünyaya getirmek için mutlu bir hamilelik önerisinde bulunur. Hamilelik döneminde bakımlı olmak, bedeni daha zinde hissetmek için bazı önlemler almak gerekir. Hamilelikte güzelliğin 5 şartı şu şekilde sıralanabilir;

Hamilelikte kilo kontrolü önemlidir

Hamilelik sürecinde, her geçen gün büyüyen karın beden hareketlerini zora sokar. Bu süreçte gereğinden fazla kilo almak ise anne adayının psikolojik sorunlar yaşamasına neden olur. Hamilelik sırasında alınan 3-12 kilo normal kabul edilir. Fazla kilo almamak için, hamileliğin başından itibaren beslenme ve egzersiz listesi çıkartılmalıdır.

Besinlerden enerji alın

Aşırı karbonhidrat içeren besinler, günlük enerjinin düşmesine neden olur. Bunun yerine daha çok sebze, meyve ağırlıklı beslenmek ve düzenli olarak bebeğin kemik gelişimi için demir ve kalsiyum içeren besinleri tüketmek gerekir. Yine her gün 2 litre su içmek, metabolizmanın hızlanmasını ve cildin nemlenmesini sağlar. Bitki çayları ise bedende oluşan ödemin atılması için faydalı olur.

Hamilelikte egzersiz şart

Hamilelikte güzellik için egzersiz yapmak şarttır. Her gün yarım saat yüzme, plates, tempolu yürüyüş gibi egzersizleri yapmak; bedenin dinç, cildin gergin olmasını sağlar. Kendini daha enerjik hisseden anne adayı ise çevreye olumlu enerji gönderir.

Bedeni her gün nemlendirmek gerekir

Hamilelik ilerledikçe bedendeki çatlak ve yırtıklar artar. Bu sebeple tüm bedeni her gün yoğun bir nemlendirici ile nemlendirmek gerekir. Özellikle göbek bölgesi başta olmak üzere, bacaklar ve kalçalar nemlendirilmelidir. Yine varis oluşumunu önlemek için, sık aralıklar ile bacaklar yastıkla desteklenerek sırt üstü uzanmak faydalı olur.

Hamilelik sürecinde stresten uzak durmak gerekir

Bu dönemde yaşanan yoğun stres, bebeğin henüz anne karnındayken hissetmesini sağlar. Hamilelik sürecinde daha fazla dostlara ve arkadaşlara zaman ayırmak, stresten uzaklaşmak için faydalı olacaktır. Hamilelik sürecinde çalışmayan anne adaylarının, çeşitli resim, müzik veya tiyatro kurslarına giderek ruhunu dinlendirmesi, arkadaş edinmesi ve stresten uzaklaşması mümkündür.

Yorumlar