Kadın gözünden evlilikte 10 altın kural

karı koca
Bu yazımızda "Kadın gözünden evlilikte 10 altın kural"ı derledik...
Evlilik; iki kişinin birbirlerini sevmeleri, saymaları ve kalan ömürlerini beraber geçirmeye karar vermeleri sonucu resmi işlemlerin tamamlanmasıdır. Evlenen çiftler çoğunlukla ayrı bir evde kendilerine bir düzen kurarlar. Evliliğin ilk zamanlarında her şey yolunda gider. Ancak zamanla bazı problemler oluşmaya başlayabilir. Evliliğin sağlıklı yürütülebilmesi için her iki cinsin karşılıklı olarak beklentilerini karşılamaları gerekmektedir.Kadınların beklentilerini bu yazıda paylaşacağız.

Sadakat

Kadınlar eşlerinin kendilerine içten bağlı olmasını isterler. Kendileri dışında herhangi bir kadına farklı gözle bakılmasını istemezler. Eğer eşler arasında sadakat duygusu gelişirse bu peşinde güveni de beraber getirecektir. Böylece evlilik sorunsuz bir şekilde devam edebilecektir.

İlgi

Eşlerinin kendileriyle ilgilenmeleri, küçük jestler yapmaları kadınları oldukça memnun eder. Memnun olan kadın ise eşine ve evliliğine daha sıkı bağlanır. Evde huzur ortamı artar.

Sosyal aktivite

Kadınlar eşleriyle beraber zaman geçirmek isterler. Ortak paydada buluşabilecekleri bir aktivite iki tarafı birbirine daha çok bağlar. Örneğin; beraber spor salonunda zaman geçirmek, bir sergiyi ziyaret etmek gibi. Aynı hissiyatları paylaşmak kadınlar için önemlidir.

Özel olduğunu hissetmek

Her kadın özeldir ve bunu karşı taraftan da duymak ve hissetmek ister.

Ev işlerinde yardımcı olunması

Hayatta her şey müşterek olduğu gibi kadında kocasından ev işlerinde yardımcı olmasını ister. Ör; Çayı demlemek gibi.

Eşinin gücünü, varlığını hissetmek

Eşinin maddi, manevi gücünü yanında hisseden kadın daha güçlü olur. Eşine olan saygısı, bağlılığı bir kat daha artar.

Romantik anlar

Özel anlar evliliğin büyüsünü artırır.

Özel günler

Kadınlar özel günlere önem verirler ve bu günlerin hatırlanması güzel bir incelik olacaktır.

Takdir edilmek

Bu en ufak bir şey olsa da kadınlar takdir edilmeyi severler. Eşlerinden duyacakları bir “Eline sağlık, yemek güzel olmuş” sözü kadınları mutlu etmeye yetecektir.

Sürprizler

Ufak sürprizler kadınların kalbine giden yoldur. Gelirken bir buket çiçek almak, akşam yemeğini dışarda yemek gibi ufak ama kadınlar için büyük şeylerdir.

Kaynak: http://www.kadinsii.com/ask-ve-iliskiler/

Yorumlar