Gebelik öncesi ve gebelik döneminde en çok merak edilenler

Gebelik öncesi ve gebelik döneminde en çok merak edilenle
Gebelik öncesi ve gebelik döneminde en çok merak edilenler yazımız anne adayı kadın okurlarımız için yayında...

Hamileliğe nasıl hazırlık yapılmalı?

Anne olmak isteyen kadınlar, gebe kalmak isteyen kadınlar, eğer ki planlı ve programlı bir hamilelik istiyorlarsa gebelik öncesinde bir takım hazırlıklar yapmalıdırlar. Gerek psikolojik açıdan gerek ise fiziksel açıdan hamileliğe hazır olmak çok önemlidir. Çünkü kadınlar hamile kaldığı andan itibaren hormonların değişimi nedeniyle psikolojileri ve dış görünümleri değişmektedir. Annenin hamilelik öncesinde kendini hazır hissetmesi bilinçli bir şekilde davranması bebeğin anne karnındaki gelişimini de olumlu etkileyecektir.
Çünkü anne karnındaki bebek kadının bütün dengelerini alt üst ettiği gibi bu olay bebeğe de yansımaktadır. Hamile kalmak isteyen anne adayları ilk önce ideal kiloda olmaları gerekmektedir. Çünkü gebelikte alınan kilolar da sağlığı olumsuz etkileyebilir. Eğer fazla kilo mevcut ise kesinlikle şok diyetler uygulanmadan doktor kontrolü altında ideal kiloya inmeleri gerekmektedir. Hamilelik öncesi uzman tarafından yardım alınmalı kontrollerden geçmeli uzmanla birlikte planla hareket edilmelidir.

Gebelikte beslenme önemli midir?

Kesinlikle gebelik döneminde en önemli noktadır beslenme. Bir annenin tüm vitamin ve minerallerden eksik alması bebeğin sakat doğma riskini, mental bozukluklarını ve birçoğunda hastalıkları beraberinde getirebilir.
Bu nedenle anne ne kadar sağlıklı beslenirse bebeğinin de gelişimi bir o kadar sağlıklı olmaktadır. Halk arasında bilinen yanlış ne kadar kilo alırsa o kadar iyidir. Hayır bu kesinlikle yanlış bir bilgidir; anne ne kadar kilo alırsa değil ne kadar sağlıklı beslenirse bebek o kadar iyidir.

Hamilelikte ruhsal değişim

Hormonların değişmesiyle birlikte annenin iç dünyası karmakarışık hale gelmektedir. Fakat endişelenecek bir durum yoktur ve bu süreç geçicidir anneler bunu bilmelidir. Ani ruh değişimleri, ağlamalar, gülmeler, eşe kıskançlıklar bir anda gelişebilir ve burada en önemli destekçiniz eşiniz olmalıdır. Sizi sakinleştirecek ve sürekli size destek olacak kişi odur ve eşinizin yardımı ile bu süreci rahatlıkla atlatabilirsiniz.
Bebek sahibi olmak dünyanın en güzel duygusu olduğu gibi çok da zorlukları vardır. Doğum öncesi, doğum, doğum sonrası, çevreyle iletişim sorunları, hepsini beraberinde getirir eğer ki anne olmaya hazırsanız sağlıklı beslenmek, sağlıklı yaşam için hamileliğinizde size iyi gelecek sporlar bir de eşiniz yardımıyla bu süreçleri rahatlıkla atlatabilirsiniz. Bu süreçlerden korkup stres yapmanıza hiç gerek yoktur. Stres bebeğinizi de etkiler unutmayın.

Yorumlar