Göbek eriten besinler

Göbek eriten besinler
Kaliteli bir yaşam için sağlıklı beslenme herkes için olmazsa olmazlardan. Göbek eriten besinler bu yazımızın konusu...
Kış aylarında giyilen kalın giysiler, vücuttaki yağlanmayı fazla göstermez. Fakat bahar ve Yaz aylarının gelmesi ile giyilen ince giysiler, bedende oluşan tüm yağların göz önüne serilmesini sağlar. Özellikle göbek yağlarından kurtulmak, oldukça zordur. Doğum yapan kadınlarda spor yapılsa dahi göbekteki yağları vermek daha uzun zaman alır. Havaların ısındığı şu günlerde, düzenli tüketilen bazı besinler, göbekte oluşan yağların erimesinde etkilidir. Spora destek olarak bu besinleri tüketmek ise tüm bedenin şekillenmesini sağlar.
Yumurta; yumurta, bol miktarda protein içerir. Tüm gün tok tutarak, enerjinin yüksek olmasını sağlar. Ayrıca kolay sindirilebilen bir besin olarak, göbek bölgesindeki yağların yakılmasını destekler.
Avokado; metabolizmayı hızlandırma etkisi vardır. İçeriğinde fazlası ile lif bulunduğu için, tok tutan besinler arasındadır. Ayrıca Omega-9 yönünden zengin, oldukça faydalı bir besindir. Cildin daha gergin olmasında etkilidir.
Tam buğdaylı ekmek; bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar. B vitaminleri yönünden zengin olduğu için, tüm gün zinde olmanıza neden olur. Beyaz un ile yapılan ekmeğe oranla çok daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.
Kırmızı acı biber; C vitamini yönünden oldukça zengindir. Bunun yanında, bağırsakları çok hızlı çalıştırdığı bilinmektedir. Göbek yağlanması bulunanların, sık tüketmesi gereken besinler arasında yer alır.
Süt ürünleri; kemiklerin sağlıklı olmasında etkilidir. İçeriğindeki kalsiyum, bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar. Peynir, çökelek, süt, yoğurt ve tereyağı gibi besinler, her kahvaltıda tüketilmelidir.
Yulaf; gebelik sırasında ve sonrasında, mutlaka tüketilmesi önerilen besinler arasında yer alır. Göbek yağlarından kurtulmak isteyenlerin her kahvaltıda yulaf içeren besinler tüketmesi önerilir.
Greyfurt; Kış meyvesi olan ve yüksek oranda C vitamini içeren greyfurt, kan şekerini dengeleme ve idrar söktürme özelliği ile bilinir. Göbek yağlarından kurtulmak için her gün greyfurt tüketilmesi önerilir.
Tarçın; tatlı krizi geçirenlere önerilen bir doğal vitamin kaynağıdır. Kan şekerini düzenleme özelliği ile bilinir. Tarçın ile hazırlanan çay, uzun süre tatlı yeme isteğinizi köreltecektir. Yağ yakma hızını artıran bir bitkidir. Göbek yağlarından kurtulmak için, her gün 2-3 bardak şekersiz tarçın çayı içilmesi önerilir.

Yorumlar