Güneş lekeleri için doğal tedaviler

Güneş lekeleri için doğal yöntemler
Güneş lekeleri için doğal tedaviler yeni yazımız...
Güneş lekeleri, İlkbahar döneminde oldukça sık yaşanır. Güneşin kavurucu etkisi, burun üstünde, şakaklarda ve dekolte bölgesinde, kahverengi lekeler yapar. Bazı insanlarda hafif lekeler oluşurken, bazı insanlardaki lekeler yara şeklindedir. Üstelik bazen, lekeler kalıcı olur. Güneş lekelerini önlemek için, güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamak faydalıdır. Fakat Yaz aylarında bu pek mümkün olmaz. Oluşan güneş lekelerini, cilt soyma yöntemi ile tedavi edilmektedir. Soyma tedavisi oldukça zaman alan bir uygulamadır. En sağlıklısı güneş lekesi artmadan, evde bazı uygulamalar yapmaktır.
Güneş Lekeleri İçin Limon İle Yapılan Maske Limonun, cilt rengini 1-2 ton açtığı bilinmektedir. Yine maskenin içine katılan yoğurt, güneş yanıklarında etkilidir. Güneş lekelerini önlemek amacı ile bir yemek kaşığı yoğurtun içine 2-3 damla limon sıkılmalı ve lekelerin tam üzerine gelecek şekilde sürülmelidir. Yaz aylarında haftada 2 defa yapılan bu maske, güneş lekelerinin oluşumunu önler. Üstelik cildi temizleyerek, pürüzsüz ve canlı bir görüntü ortaya çıkartır.
Güneş Lekeleri İçin Karbonat İle Yapılan Maske Güneş lekelerinde, yine karbonatta oldukça etkilidir. Bir çay kaşığı karbonatın üzerine 2-3 damla limon sıkılır. 1-2 damla zeytinyağı katılan bu maske, güneş lekelerinin üzerine gelecek şekilde cilde sürülür. Limon ve karbonat, lekeli bölgenin rengini açar. Asit oranını dengelemek için katılan zeytinyağı ise cildin nemini dengeler. Haftada 1-2 defa yapılabilen bu maskede, güneş lekelerinin yok olmasında oldukça etkilidir.

Güneş lekelerinden korunma yöntemleri

Güneş lekelerinden korunmak için ilk şart, Yaz aylarında güneş kremi kullanmaktır. Kaliteli markalardan edinilen yüksek koruma faktörlü kremler, günün her saatinde, hatta Kış aylarında düzenli olarak kullanılmalıdır. Yine dışarı çıkarken şapka kullanmak, güneşin direk yüz bölgesine gelmesini önler.
Öğlen saatlerinde dışarı çıkmaktan veya güneşlenmekten kaçınmak gerekir.
Düzenli olarak cilt bakımı yaptırmak, lekeler oluşum aşamasındayken fark etmenizi ve önlem almanızı sağlar.
Cilt sağlığı için; havuç, semizotu, yoğurt, yeşil yapraklı sebzeler ve mevsim meyveleri oldukça etkilidir. Dışardan yapılan bakımlardan farklı olarak, Yaz aylarında bu besinleri sık tüketmek gerekir.

Yorumlar