İstenmeyen tüylere bitkisel çözümler

istenmeyen tüylere bitkisel çözümler
İstenmeyen tüyler her kadının sorunudur. Artık belli başlı bitkisel yollarla bu tüylerin üstesinden gelinebilir. Bu yazımızda istenmeyen tüylere bitkisel çözümler sunacağız...

Zerdeçal kürü

İki yemek kaşığı zerdeçal ve süt. Macun kıvamına gelene kadar süt ekleyerek zerdeçalı karıştırın. Bu karışımı genelde yüz bölgesi için uygulayın daha etkilidir ve diğer bölgelere uygulanabilir. Sürdüğünüz bölgeye 10-20 dakika civarı bekleyip ılık suyla yıkayın ve temizleyin.

Portakal kürü

Bir portakalın kabuğu ve bir yemek kaşığı zeytin yağı. Portakal kabuğunu bir rende ile çekin sonra zeytin yağını da ekleyerek karıştırın. Bu kür kıl köklerine yakmada yardımcı olur. Ağda yapılan bölgelere uygulanır genelde yarım veya bir saat bekledikten sonra ılık suyla yıkanır.

Nohut kürü

Yarım kase nohut tozu, yarım kase süt, zerdeçal uygunluğuna göre. Krem kıvamı alana kadar tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Bu karışımı istenmeyen tüy bölgesine sürüp yarım saat kurumasını bekledin kuruduktan sonra tüyün ters çıkış yönüne doğru soyun ve daha sonra bölgeyi bol ve ılık suyla yıkayıp temizleyin.

Limon kürü

İki tutam tuz, bir adet limon. bu iki karışımı ağda yapılıp temizlenen bölgeye sürün bu karışım kıl köklerini zayıflatacak.

Sarımsak kürü

Bir adet sarımsak, bir adet soğan. Soğanı rendeleyin ve suyunu ayrı bir kaba koyun ve sarımsağı da rendeleyip karıştırın. Ağda bölgenize bu karışımı bastırarak sürün ve bir saate yakın bekletin soğanın kıl kök hücrelerini bitirmeye yönelik olduğunu görün.

Şeker kürü

İki yemek kaşığı şeker, iki yemek kaşığı limon ve su malzemeleri karıştırın şeker tamamen çözülmeyebilir çözmeye çalışmayın bu karışımı istenmeyen tüy olan bölgeye sürün 15-20 dakika sonra ılık bir suyla ovalayarak yıkayın ve bu karışımı haftada bir kaç kez deneyin.

Yorumlar