Anne baba olmaya hazırlanmak

Anne baba olmaya hazırlanın
"Anne baba olmaya hazırlanmak" anne ve çocuk kategorimizin yeni yazısı...

Anne baba olmaya hazırlanın

Gerçek aşkı sevgiyi bulduğuna inanan gençler, kısa süre içinde evlilik kararı alır. Fakat evlilikten kısa süre sonra, çocuk beklentileri oluşacaktır. Çocuk sahibi olmak, birçok sorumluluğu beraberinde getirir. Her şeyden önce, bebek bakımı zordur. Yalnızca kendi istekleri doğrultusunda yaşayan gençler için, küçük bir bebeğin sorumluluğunu almak yıpratıcı olacaktır. Bebek bakımı, maddi ve manevi anlamda hazırlık yapılması gereken, ciddi bir durumdur. Çocuk düşünmeden önce yapılması gereken hazırlıklar, şu şekilde sıralanabilir;
1- Bebek sahibi olmak için, kesin karar vermek önemlidir. İş hayatını, aile yaşantısını oldukça değiştiren bu durum, planlı şekilde olmalıdır. Düşünmeden veya hazırlıklı olmadan bebek sahibi olan ailelerde, doğum öncesi ve doğum sonrası birçok sorun yaşar. Yeni anne olan kadının yaşadığı stres ise aile hayatını olumsuz etkiler.
2- Hamilelik döneminde yaşanan stres, bebekte birçok kalıcı hasar bırakabilir. Hamilelik dönemini daha dingin geçirmek için, yaşanabilecek tüm sıkıntıların önceden çözülmesi gerekir. Özellikle maddi kaygılar, süreci bir hayli zora sokacak, hamileliği depresyon içinde geçirmenize neden olacaktır.
3- Folik asit, hamilelik öncesi kullanılması gereken bir vitamin türüdür. DNA yapımında rol alan, önemli bir vitamindir. Vücutta Folik asit yetersizliği, doğum anormalilerine neden olur. Bu sebeple hamilelik planları yapıldığı anda, doktor kontrolünde folik asit desteği almak gerekir.
4- Hamilelik sırasında, doğru beslenmek önemlidir. Yetersiz beslenme hamilelik döneminde aşır kiloya neden olur. Ayrıca ödem, tansiyon ve diyabet gibi hastalıkları tetikler. Hamile kalmadan önce, doktor eşliğinde beslenme listesi çıkartmak gerekir. Böylece bebeğin sağlıklı gelişimi için gerekli tüm vitaminler alınır. Kilo yapan besinlerden uzak durulur.
5- Hamileliğin son aylarında işten ayrılması gereken anne adayı, maddi sorunlar yaşar. Önceden planlı gebeliklerde, maddi kaygılar için önlem almak mümkün olur. Özellikle kredi borçları ve taksitler, hamilelik öncesinde düzene konmalıdır.
6- Bebek bakımı, zevkli bir o kadar da masraflıdır. Bütçeye eklenecek mama parası, bez parası, bakıcı parası, oyuncak parası gibi ek masraflar, önceden planlanmalıdır. Hazırlıksız şekilde bebek dünyaya getirmek, bebek doğduktan sonra maddi anlamda zorlanmanıza sebep olabilir.

Yorumlar