Bebeklere hangi ayda hangi besinler verilir?

Bebeklerde beslenme şekli
Bebeklerde beslenme şekli acemi anneler için merak edilen en önemli konulardan. Bu yazımızda Bebeklere hangi ayda hangi besinler verilir? Sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Bebeklere hangi ayda hangi besinler verilir?

Dünyaya yeni gözlerini açan bebeğin, sağlıklı beslenmesi oldukça önemlidir. Yeterli besinleri alan bebek, her geçen gün gelişim gösterir. Yeterli beslenemeyen bebek ise zayıf ve enerjisizdir, çok sık hastalanarak bedensel tepki verir. Bebeklerin doğduktan sonra ilk 6 ay anne sütü ile beslenmesi gerekir. Anne sütünde bulunan vitaminler, bebeğin sağlıklı gelişimi için yeterli olacak, doğal antibiyotik görevi yaparak vücut direncini artıracaktır. 6. Aydan itibaren ise anne sütüne ek bazı besinler verilmelidir. Fakat biberon ile verilen besinler, bebeğin anne sütünden uzaklaşmasını sağlar. Küçük kaşıklar ile verilen besinler ise uyku vaktinde anne sütünü tekrar aramasını sağlar.

6. aydan sonra anne sütüne ek besinler; 6. Aydan sonra hareketlenen bebek için, tek başına anne sütü yeterli olmaz. Anne sütüne ek olarak; yoğurt, meyve püresi ve pirinç unu verilebilir. Fakat yoğurtun evde mayalanması, pirinç ununun ise her öğünde taze hazırlanması gerekir.
7. aydan sonra anne sütüne ek besinler; ek besinlere alışması açısından, 7. ayda bebeğin tükettiği besinler çeşitlendirilmelidir. Bu ayda anne sütüne ek olarak; yoğurt, meyve püresi, yumurtanın sarısı, sebze çorbası ve çok küçük parça beyaz et, ezilmek sureti ile verilir.
8. aydan sonra anne sütüne ek besinler; bu ayda bebeğin damak oluşumu bir hayli geliştiği için, öğünler çeşitlendirilir. 8. Aydan sonra anne sütüne ek; yoğurt, meyve püresi ve meyve suları, ezmek şartı ile bakliyat ve sebze yemekleri, yumurta, pekmez ve tuzsuz peynirler verilebilir.
9. aydan sonra anne sütüne ek besinler; 9. aydan sonra, bebeğin bünyesi bir hayli güçlenir. Yutma alışkanlığını da edinen bebek, eskiye oranla daha çeşitli besinlerden tüketebilir. 9. Aydan sonra anne sütüne ek; yoğurt, tuzsuz peynir, yumurta, mevsim meyveleri ve meyve suları, tüm çorba çeşitleri, kısaca küçük porsiyonlar halinde ev yemekleri verilir. 9. Ayını tamamlayan bebek, artık yumuşatılmış katı gıdalara başlayacaktır. Evde taze pişirilen yemeklerin büyük çoğunluğu, bebeğe tattırılır. Fakat artık damak zevki gelişen bebek, her yemeği iştahlı yemez. Daha seçici davranır.

Yorumlar