Metabolizmayı hızlandıran 20 besin

çikolata yiyen kadın
Çoğu kadın su içsem yarıyor der bu durum genelde gerçeği yansıtmasa da istisna kişilerin metabolizma yavaşlığı buna neden olabilir. Bu yazımızda metabolizmayı hızlandıran 20 besini sunuyoruz.

Su içen kadın

Su

Su içseniz gerçekten yarar.
Su içmenin faydaları saymakla bitmez en önemli faydalarından biri de metabolizmayı hızlandırıcı etkisinin olmasıdır. Günlük 2-3 litre su tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Yaban mersini görseli

Yaban mersini

Doğal antidepresan olan, idrar yollarını temizleyen, beyin sağlığı ve kalp hastalıklarından koruyan yaban mersininin bir faydası da metabolizmayı hızlandırması.
Tatlı patates resmi

Tatlı patates

Bakır, manganez, lif, fosfor ve potasyum ve beta-karoten bakımından zengin olan tatlı patates A, C, B6 ve B vitaminlerini ihtiva eder ayrıca metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir.
Avokado resmi

Avokado

Bakır, potasyum, demir, magnezyum ve fosfor gibi vücut sağlığı için çok önemli maddelere ek olarak A, B,C, E ve K vitaminleri de içeren avakado metabolizmayı hızlandırmaktadır.
Domates resmi

Domates

Domates, metabolizmayı hızlandırması dışında obezite sorununu gidermede ve sinir sistemi üzerinde olumlu etki sağladığı düşünülmekle birlikte; uyku, kas hareketi, öğrenme ve hafıza ile ilgili sorunları giderici etkisi bulunmaktadır.
Yoğurt resmi

Yoğurt

Hastalıklara karşı doğal kalkan olan, sindirim sistemini güçlendiren yoğurt en önemli metabolizma hızlandırıcılarındandır.
Sarımsak resmi

Sarımsak

Bir şifa deposu olan sarımsak, metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra: Ateş ve tansiyonu düşürür, mide ve bağırsaklara iyi gelir çıban ve yaraları geçirir krampları tedavi eder.
Fasulye resmi

Fasulye

Sodyum,magezyum, demir, potasyum gibi mineral ve bileşenler açısından zengin olan fasulye, yüksek miktarda A,C,DB6 ve B12 vitaminleri içerir.
Metabolizmayı güçlendirici besinlerin başında gelir.
Badem resmi

Badem

Kadınların regl dönemi huzursuzluklarının giderilmesinde etkili olan badem, gebelikte gerekli olan çinkoyu barındırır. İyi bir metabolizma hızlandırıcısı olan badem, kalp damarlarının korunmasa yardımcı olur.
Elma resmi

Elma

Metabolizmayı hızlandırması dışında, bulundurduğu C vitamini nedeniyle bağışıklık sistemi güçlediren elma, kalbi korur, baş ağrısına ve uykusuzluğa iyi gelir, alzheimer, parkinson gibi hastalıkların görülme riskini düşürür ve enerji verir.
Yumurta resmi

Yumurta

Zayıflamadan, göz sağlığına sağlığınız için pek çok faydası olan yumurta, metabolizmayı da hızlandıran anne sütünden sonra besin içeriği bakımından en zengin gıdadır.
Limon resmi

Limon

C vitamini bakımından zengin olan limon, yüksek tansiyona iyi gelir. Gribe karşı vücudu güçlendiren ve sindirime yardımcı olan limon bağırsakları da temizler. Metabolizmayı hızlandırmada iyi bir yardımcıdır.
Zencefil resmi

Zencefil

Metabolizmayı hızlandıran, hazmı kolaylaştıran, bağışıklık sistemini güçlendiren zencefilin, mide bulantılarına ve kusmalara karşı etkili olduğu bilinmektedir.
Brüksel lahanası resmi

Brüksel lahanası

Akciğer için faydalı besinlerden olan brüksel lahanası vücudu zararlı serbest radikallere karşı korur. C, A ve E vitamini açısından zengin olan brüksel lahanası metabolizmayı hızlandırır.
Ispanak resmi

Ispanak

Kilo vermeyi kolaylaştıran, kemikleri güçlendiren, göz sağlığını koruyan,  yüksek tansiyonu düşüren, sindirim sistemi ve mideye faydalı olan ıspanak metabolizmayı da hızlandırmaktadır.
Zeytinyağı resmi

Zeytinyağı

Kalp dostu kan basıncını düşüren zeytinyağı kilo vermenize yardımcı olur. Baş ağrısını azaltmada etkili olan zeytinyağı metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.
Yulaf resmi

Yulaf

Kalp ve damar hastalıklarının iyileştirilmesinde faydalı işlev yapan metabolizma hızlandırıcı etkisi olan yulaf, hipertansiyon, varis sorunları, basur ve diyabet gibi sıklıkla görülen hastalıkların tedavi edilmesinde etkilidir.
Balık resmi

Balık

Kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde fayda sağlayan, diyabeti geciktirici etkisi olan balık en doğal antidepresandır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve zeka gelişimini sağlayan balık metabolizma hızlandırıcılardandır.
Süzme peynir resmi

Süzme peynir

Yüksek miktarda kazein proteini içeren süzme peynir, kas geliştirmeye fayda sağlamasının yanı sıra metabolizmayı hızlandırıcı etkisi de vardır.
Kakao resmi

Kakao

Bakır, demir, çinko, fosfor, kalsiyum ve magnezyum bakımından zengin olan kakao kolesterol içermeyen yapısıyla enerji verir ve inme riskini azaltır.
Mutluluk hissi veren kakao metabolizmayı hızlandırıcılardandır.

Yorumlar