Cilt tipleri ve kuru ciltlere özel bakım önerileri

Bu yazımızda cilt tipleri hakkında bilgi verip kuru ciltlere özel bakım önerileri sunacağız...
Güzelliğin kilit noktalarından biridir cilt. Kişinin kendine verdiği önemin kanıtıdır temiz ve nemlenmiş bir cilt. Bu yüzden cilde oldukça iyi bakmak gerekir. 

Cilde iyi bakmanın yolu ise cilt tipini iyice bilmek, tanımaktan geçer. Cilt tiplerine şöyle bir göz atalım birlikte. 

Karma cilt tipi

Zengin bir bakımı hak eden karma cilt tipinde farklı bölgelerde üretilen fazla yağların üretimi söz konusudur. T bölgesi dediğimiz alın, burun ve çene kısımda aşırı yağlanma sonucu oluşan parlama söz konusudur. Bu parlaklık öğleden sonra daha çok belirginleşir. Fakat bu parlaklık hiçbir zaman yüzü tam olarak kaplamaz. Siyah noktalara elverişlidir. Yanaklarda hafif kuruluk oluşabilir.

Normal cilt tipi

Küçük gözeneklere sahip, gerektiği kadar yağ üreten cilt tipidir. Siyah noktalar ara sıra oluşabilir.

Kuru cilt tipi


Yeterli yağ üretme yeteneğini kaybetmiş cilt tipidir. Oldukça mat bir görünüme sahiptir. Çok küçük veya hiç görülmeyen gözeneklerine sahiptir. Bazen solgun görünebilir. Cilt sıkı ve rahatsız edicidir. Kırışıklık benzeri ince cilt çizgilerine sahip olabilir. Yukarıdaki bilgilere dayanarak kuru ciltlerin en zor cilt bakımına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Peki, kuru bir cilde sahipseniz nasıl bakım yapmalısınız?

Şimdi, bu konu ile ilgili birkaç öneriye göz atalım. Mümkünse hemen her gün güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Düzenli olarak kuru ciltlere özel olarak üretilmiş nemlendirici kremlerin kullanılması oldukça önemlidir. Nemlendirici özelliği bulunan temizleme sütlerinin tercih edilmesi gerekir. Soğuk ve kuru havalarda zengin nemlendirici özelliği bulunan kremleri kullanmanın cilde oldukça büyük faydaları vardır. Nemli havalarda ise daha az nemlendirici özelliği bulunan kremler tercih edilmelidir. İçerisinde asidik maddeler bulunan tonikleri kullanmak cildi daha fazla kurutacağından bu ürünleri kullanmamak gerekir. Düzenli olarak haftada iki kere peeling ve maske yapmak kuruluğu büyük oranda azaltacaktır. 

Kuru bir cildin pürüzsüz görünmesi için fondötenin sıvı formda ve nemlendirici özelliğinin bulunması gerekir. Fondöten öncesi primer baz kullanarak ince çizgiler kapatılabilir. Allıkların, fondötenler gibi krem formda olması cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Yalnız unutulmaması gereken önemli bir nokta var bu adımlardan sonra. O nokta ise makyaj temizleme kısmının atlanmaması gerektiğidir. Badem sütleri bu noktada oldukça etkili. 

Yorumlar